Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smygtitt: Så ser nya H-huset ut på insidan

 
Nya H-huset på USÖ
Visa alla artiklar

Är du nyfiken på hur det nya H-huset vid USÖ kommer att se ut?
Nu finns det en ny utställning där besökarna kan smygtitta på de nya miljöerna.

Genom en app i mobilen kan besökarna se väntrum, undersökningsrum, vårdrum och operationssal i 360 grader. Utställningen öppnar den 4 maj.

"Utställningen kom till för att vi ska kunna visa patienter, personal och allmänhet hur det kommer att se ut. Det ska bli spännande att få visa hur H-huset kommer att se ut även från insidan. Hittills har vi mest kunnat visa bilder på byggnaden utifrån, säger Jasmina Hadzijusufovic, projektchef, verksamhet H-huset", i ett pressmeddelande från Region Örebro län.

På toppen av H-huset kommer det finnas levande växter. Hur det kommer se ut kan besökarna få en glimt av under utställningen.

Själva utställningslokalen ligger direkt till höger i gallerian vid M-husets huvudingång, alltså mitt emot Apoteket. Varje dag mellan klockan 07.30 och 16 kan du besöka utställningen.

År 2021 väntas H-huset stå klart. Under hösten 2020 kommer patienter att kunna behandlas på den nya akutmottagningen. Och ett år innan det väntas parkeringshuset vara färdigbyggt.

►Mer läsning

[+] Utmaningarna för miljardbygget – här växer H-huset fram "Är väldigt noga"

Därför blir nya H-huset vid USÖ en halv miljard dyrare

Så ska USÖ:s nya miljardbygge se ut

Här startar nya USÖ-bygget