Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabb ersättare kostar Nora 126 000 kronor

När förre bildningschefen Anders Danielsson sa upp sig fick Nora kommun bråttom att hitta ersättare. Konsulten Jukka Tekonen anlitades. Nu är uppdraget slutfört och fakturorna skickade.

Det var i mars i år som Anders Danielsson plötsligt sa upp sig från sin tjänst som bildningschef på Nora kommun.

Medan en mer permanent ersättare söktes anlitade kommunen J. Tekonen konsult AB för att fylla tjänsten. Samtidigt ombads Jukka Tekonen göra utredningar kring socialtjänstens budget för barn och unga.

– Vi hade helt enkelt inte tid att leta efter en ersättare, och Jukka Tekonen fick goda referenser från både Kumla och Lindesberg, säger kommunchefen i Nora Jan Norlund.

För Jukka Tekonens tjänster betalade Nora kommun 7 000 kronor plus moms om dagen. Hans kontrakt sträckte sig över 27 arbetsdagar för 189 000 kronor.

Summan landar, när uppdraget nu är slut, på 18 arbetsdagar och 126 000 kronor plus moms. Jan Norlund påpekar att den summan är lägre än vad det skulle kostat att ha en bildningschef anställd på heltid.

– Den förre bildningschefen hade ungefär 55 000 kronor i månaden. Sedan tillkommer sociala avgifter på 40 procent som vi måste betala.

Nästa anhalt för J. Tekonen konsult AB blir Hällefors kommun. Där ska äldrevårdens ekonomi gås igenom, för en prislapp på 150 000 kronor.

– Vi har sett att budgeten för äldrevården inte stämmer med verkligheten, och det är vi inte tillfreds med, säger Hans Karlsson, kommunchef i Hällefors.