Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabba förändringar gör tentor krångligare

Inför tentaveckan på Örebro Universitet har flera kursansvariga ändrat upplägget på tentorna. Tid för tentamen har ändrats utan att konsulterat studenterna, typ av tentamen har ändrats och ytterligare instruktioner har lagts till för hur tentamen utföras. Delar av denna information har nått studenterna med mindre än en vecka kvar till tentamenstillfället.

Det kändes okej att första tentorna som genomfördes på distans på grund av corona ändrades med kortvarsel eftersom det berodde på en oförutsedd händelse. För dessa tentamen som går första veckan i Juni har det däremot under flera veckor/månaders tid varit känt att dessa inte kommer hållas som vanliga salstentamen. Trots detta sker ändringar enda in på sista veckan.

När man kontaktar institutionen och kåren för att fråga om detta får man ett inget vidare bra bemötande. En hemtentamen meddelas med en veckas varsel att det bestämts att den ska kameraövervakas. Flera upplever detta som integritetskränkande och dessutom är det krävande att läsa och fundera på hur det ska fungera rent praktiskt, plus ställer dessutom krav på material och plats. Man kan dessutom ställa sig frågan om krånglet som detta medför verkligen minskar risken för fusk? Studenterna har fortsatt tillgång till att använda sin dator och kan därigenom kommunicera och söka information. Det finns därutöver inga restriktioner som hindrar att de tentamen som absolut anses behövas övervakas kan genomföras som vanliga salstentamen med färre studenter i varje tentasal.

”Anonym student på handelshögskolan”

Örebro Universitet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel