Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbast men utan poäng

Marcus Ericsson var snabbast av alla men fick ingen poäng med sig hem från söndagens GP2-lopp på Spa.
20-åringen från Kumla körde upp sig fem placeringar, från 17:e till 12:e plats, men trots att han klockades för bästa varvid fick han inte den extrapoäng som normalt delas ut.

Annons

- Nej, extrapoängen får man bara om man är topp-tio och det klarade jag inte av. Men det var ändå skönt att vara snabbast på banan, säger han.

Marcus lyckades inte få med sig någon poäng från Spa. I lördagens lopp gav generatorn upp och han tvingades bryta som femma.

Det gav närkingen en näst intill omöjlig uppgift i söndagens lopp. Marcus startade från 17:e plats och svarade för ett bra lopp.

Schweizare kraschade

I slutet satte svensken snabbaste varvtid trots att iSport-bilen var aningen tilltufsad med bland annat ett hål mitt i framvingen efter en tidig kollision med Max Chilton.

- Jag är mycket nöjd med att jag kunde visa alla att jag är snabbast, säger Marcus.

Loppet var rafflande och inkluderade även en jättekrasch där schweizaren Fabio Leimer mirakulöst klarade sig oskadd när han brakade rakt in i muren i 270 kilometer i timmen i den legendariska Eau Rouge-kurvan som anses vara världens häftigaste.

- Leimer låg precis framför mig och jag skulle starta en attack när han drog in i muren. Det var en hyfsad smäll, säger Marcus.

När bara en deltävling återstår, på Monza i Italien, ligger Ericsson tia i GP2-tabellen på 25 poäng. Fransmannen Romain Grosjean är redan klar mästare och hans stall firade med champagne i depån i lördags kväll.

NA är på plats på Spa och läs mycket mer i måndagens NA, papperstidningen!