Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snackiga seniorer gör kabarét

I år heter seniorkabarén”Lösmynt på Börsen”.Premiär blir det lördag 20 mars på Sparbanksbörsen.– Ja, det är ett snackglattgäng säger regissören Lennart Jinnestrand.

Deltagarna skriver texter och jobbar oerhört mycket själva. Att skriva texter ingår i processen förklarar Lennart Jinnestrand. För tredje året håller han i trådarna för seniorkabarén på Sparbanksbörsen i Fjugesta och snart är det premiär. Biljetterna till kabarén som är drygt en timme har börjat säljas. 15 olika nummer varav många är sångnummer, några monologer och andra är sketcher.

– Lekebergsvisan, ”Det här är mitt land”, som Anders och Ghlenn har skrivit text till. Sen har Inger Persson gjort Ullaredsvisan, nämner Lennart Jinnestrand som exempel.

Liksom den stora revyn ”Matchad i Lekeberg” innehåller seniorkabarén en minimusikal. Och det är Owe Thörnqvist-låtar som skall framföras. I seniorgänget finns numera en rutinerad dansbandssångerska som heter Wivie Eriksson. Hon började redan 1961 med dansbandet Leffe Einars i Örebro.

– Men det där är ”gamla synder”. De andra här har tjatat på mig att jag skulle börja i seniorkabarén sedan jag blev pensionär i december, säger Wivie.

Repetitionerna har pågått under hösten 2009 och varannan gång har man pratat om rollgestaltning. Tanken är att om ungefär ett år kunna spela en pjäs av Ludvig Holberg.