Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart är värmen tillbaka

 
Väderskolan
Visa alla artiklar

Min vecka inleddes med solstrålar in till min tidiga frukost i köket. På lokalradion sa väderprognosen att det mycket väl kunde bli någon eller några regnskurar under dagen och ganska kyligt.

För mig är det fint arbetsväder för att riva en ruttnande balkong, fukt genom tätskikt är inte hållbart i längden. Redan på morgonen kom de första lätta snöflingorna men dagen och rivningen gick bra. Efter en vacker och varm april månad med medeltemperaturer mellan 3 och 6 grader över det normala i större delen av landet så saknade jag ändå värmen en del. När min snickare åkte hem vid 4 tiden så började det att snöa igen.

Snöandet ökade i intensitet och när skymningen kom så var min tidigare så gröna gräsmatta delvis vit. Nej! Ingen panik. Jag täckte inte det öppna såret in i balkongen för jag hoppas på bättre tider, en torr och allt varmare majmånad. Här på jobbet kastar jag mig förstås över väderprognoserna. De visar på små nederbördsmängder och temperaturer nära det normal för de första fem dygnen. Efter det varmare och fortsatt ganska torrt.

Hoppas att den prognosen stämmer. För att bli en bra väderprognostiker/meteorolog är det en klar fördel att vara beroende av vädret på många olika sätt, odla jorden, segla på hav och om inte alltför länge även besöka en badstrand eller hängmatta.