Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snavlunda skola evakuerades

Snavlunda skola är tom på elever i dag, onsdag, då man på morgonen trodde det fanns risk att taket skulle rasa över entrén. En snöplogare hade kört in i en av pelarna så att den rubbats ur sitt läge. Med tanke på snömängden på taket så stängde rektorn skolan av försiktighetsskäl.

Det var i går morse som det upptäcktes att pelaren flyttats ur sitt läge. Barnen var ändå inte där eftersom lärarna fått måndagen och tisdagen på sig att ställa i ordning skolinredningen efter att den flyttats från barackhuset, som nu rivs.

Rektor Kathrin Thomas ville inte tillåta någon verksamhet i huset förrän en skyddsrond i samråd med fastighetskontoret genomförts.

Barnen har under veckans första dagar gått i Rönneshytta skola, i församlingshemmet och i hembygdsgården, och att låta dem fortsätta med det även under onsdagen var ett lätt beslut.

– Det visade sig vara en försiktighetsåtgärd i överkant, men det kunde jag inte veta då, säger Kathrin Thomas.

Under tisdagen kom det fram att det var en snöplogare som råkat köra på pelaren.

Det var alltså aldrig någon fara att taket skulle rasa, och i morgon ska barnen gå i det gamla skolhuset i Snavlunda som planerat.