Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöbesvär i Hällefors

Annons

Snöröjningen i Hällefors är snudd på en katastrof. Vi var ute på promenad igår med våran hund som vanligt. Vi hade ett ärende i andra ändan i samhället, vi gick från Finnbergsvägen-Wigelievägen bland annat förbi vårdcentralen och trottoaren, den skall vi inte tala om.

Tänkte på alla som skulle besöka vårdcentralen kanske med hjälp av en rullator för att komma dit, stackars människor. Sedan när vi kom till Wegelievägen då fick vi ta och bära vår papillionhund för trottoarerna fanns inte längre och på vägen var det 5-7 cm modd med snö.

En projektledare på vägverket skickade ut en entreprenör på Lokavägen för besiktning och det visade sig ojämnheterna var större än 1,5 cm vilket betydde att vägen skulle hyvlas. Jag undrar om de ansvariga känner till de reglerna för någon väghyvel existerar inte vad jag vet i Hällefors.

För några år sedan var det en entreprenör från Hjulsjö som stod för vägunderhållningen för snöröjningen och då var vägarna plogade och hyvlade och allt var perfekt. Man kan jämföra dagens snöröjning med den snöröjningen som utfördes på 40-talet med häst och plog.

Lennart Allansson

Hällefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons