Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snyggaste frisyren till nyår

Satsa lite extra på håret till nyår – här är frisyrerna som du lätt kan fixa hemma. Bildspel!

Annons
Fixa en läcker festfrisyr - enkelt att göra hemma själv. Foto: Getty Images

Rätt frisyr kan lyfta en hel utstyrsel. Den som vill kan kröna festklädseln med en glammig frisyr, eller så väljer man enklare klädsel men satsar extra på håret. Valet är fritt, men det får inte vara för krångligt. Familjelivs egen expert på hår och frisyrer heter Marie Björk och är frisör och make-up artist med egen salong. Hon svarar på medlemmarnas frågor om allt som rör hår och här delar hon med sig av tre festliga frisyrer inför nyårsfesten.

Vilket är det vanligaste misstaget man gör hemma när man ska fixa till frisyren?

Det vanligaste misstaget folk hemma gör är att dom inte lägger ner tid på förarbetet, bra produkt som till exempel mousse eller en föngelé för att frisyren ska hålla hela kvällen.

Bra förarbete ger också en bra frisyr som håller.

Vilket är den bästa stylingprodukten för att snabbt ge lite festkänsla, typ glansspray?

A och O till en uppsättning är spray och avsluta sen med en glasspray för att få tillbaka glansen i håret. Kör man med bara vanlig hårspray så kan håret lätt se lite matt och frissigt ut. Och glöm inte en liten spray i handväskanför att kunna bättra på under kvällen.

Vad kommer du själv att satsa på till nyårsfesten?

Jag kommer själv att köra på lösa lockar gjorda med locktång och fästa upp luggen och sidorna bakåt med klämmor. Givetvis kompletterar jag detta med strass-stenar i håret, strass-smycke och en sotig lila/svart make up! Sockersött men ändå lite rock n´roll!

Lockig look:

1. Tvätta håret, kamma igenom det.

2. Krama i någon vårdande leave-in produkt och låt håret lufttorka eller föna det med tratt för att få upp lockarna. Eller om du har ett rakt hår - sätt i en hård gelé bit för bit och locka det med locktång.

3. Krama i en glansprodukt exempelvis glanswax som håller ihop lockarna och samlar dem.

4. Sätt upp håret lite lösare i en tofs med en snodd mitt bak på huvudet och fäst upp den hängande tofsen i slingor med små klämmor så det blir som ett litet “fågelbo” av lockar.

5. Fixera med hårspray.

6. Sätt i små pärlor eller strass stenar på klämmor.

Se bild i bildspelet

Rockig look:

1. Tvätta håret, avsluta med att skölja håret i svalt vatten, ta i en skyddsprodukt och platta det med tång. Även om du har ett rakt hår så blir det blankare om du plattar det.

2. Dela två stycken benor bakåt (som en sidbena på både höger och vänster sida) till ungefär öronen, tupera upp det håret, börja med håret som sitter främst mot pannan och jobba dig bakåt.

3. Spraya lite på tuperingen och kamma försiktigt bort den översta tuperingen så att du får en slät yta uppe på hjässan.

4. Fäst håret bak på huvudet med en snygg klämma, gärna då strass eller pärlor om det är till nyår. Fixera med spray.

Se bild i bildspelet

Fräcka flätan:

1. Spraya lite på håret innan du börjar fläta så håller det bättre och glider inte så mycket.

2. Dra håret bakåt, med eller utan bena, vilket du vill.

3 Dela svansen mitt i, så du får en svans i varje hand.

4. Gör som när du flätar en vanlig fläta, men bara med två delar och ta tunnare bitar och korsa över varandra från varannan sida. Så det blir som “V:n” i mitten som korsar varandra.

5. Ju tunnare bitar du tar desto tätare blir flätan. Dekorera med små pärlor/strass på klämmor eller varför inte en stor blomma exempelvis bakom ena örat vänd mot nacken.

6. Fixera med spray.

Se bild i bildspelet

Ställ din egen fråga till Mari i expertforumet.

Snacka om mode i forumet

Rockig look:1. Tvätta håret, avsluta med att skölja håret i svalt vatten, ta i en skyddsprodukt och platta det med tång. Även om du har ett rakt hår så blir det blankare om du plattar det.2. Dela två stycken benor bakåt (som en sidbena på både höger och vänster sida) till ungefär öronen, tupera upp det håret, börja med håret som sitter främst mot pannan och jobba dig bakåt.3. Spraya lite på tuperingen och kamma försiktigt bort den översta tuperingen så att du får en slät yta uppe på hjässan.4. Fäst håret bak på huvudet med en snygg klämma, gärna då strass eller pärlor om det är till nyår. Fixera med spray.
Lockig look:1. Tvätta håret, kamma igenom det.2. Krama i någon vårdande leave-in produkt och låt håret lufttorka eller föna det med tratt för att få upp lockarna. Eller om du har ett rakt hår - sätt i en hård gelé bit för bit och locka det med locktång.3. Krama i en glansprodukt exempelvis glanswax som håller ihop lockarna och samlar dem.4. Sätt upp håret lite lösare i en tofs med en snodd mitt bak på huvudet och fäst upp den hängande tofsen i slingor med små klämmor så det blir som ett litet
Fräcka flätan:1. Spraya lite på håret innan du börjar fläta så håller det bättre och glider inte så mycket.2. Dra håret bakåt, med eller utan bena, vilket du vill.3 Dela svansen mitt i, så du får en svans i varje hand.4. Gör som när du flätar en vanlig fläta, men bara med två delar och ta tunnare bitar och korsa över varandra från varannan sida. Så det blir som

Mer läsning

Annons