Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna har bytt politik

Annons

En insändare undrade i NA vad det blev av den i valrörelsen utlovade pensionshöjningen. Svar: Jag vet! Jag och min hustru har tacksamt tagit emot flera hundralappar, vilket innebär att vi väsentligt kunnat höja vår levnadsstandard! Räcker precis till hyreshöjningen och ett par liter mjölk!

I ett förstamajtal utlovade Stefan Löfven en höjning av pensionen på upp till 600 kr/mån. ”Den som arbetat ett helt liv ska ha det bättre” sa han. Låter bra! Men verkligheten är en annan! Enligt TT lever 328000 svenska pensionärer under EU:s fattigdomsgräns. Och de flesta av dem har förmodligen bostadstillägg för att ha råd med hyran. Detta i välfärdslandet Sverige 2019! Sämst i Norden enligt EU! Skam!

Och då har grannländerna under långa tider drabbats av högerregeringar, men som vi (nästan) klarat oss från. Här är det ju ett arbetarparti, som till stora delar dominerat politiken det senaste århundradet. Men man undrar ju - vem regerar nu?

”En skam” sa Löfven om pensionärsskatten, som konstigt nog är kvar trots löftet om att ta bort den redan under förra mandatperioden. Men det är andra tider nu! Ska nåt tas bort så får det bli Värnskatten. En rejäl skattegåva för de lyckliga som får del av den! ”Ökad jämlikhet” var S-parollen i 1970-års val. Men det var då det! Nu är det andra tider med nya vänner och ny politik. De rika blir rikare och de fattiga blir fattigare. Erlander och Palme skulle vända sig i sina gravar (förmodligen åt vänster) om de visste!

Arne Hurtig

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons