Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialförvaltningen ska ta fram en åtgärdsplan

Socialchefen har fått i uppdrag att ta fram en åtgärdsplan för att få socialnämndens budget i balans.

Socialnämndens budgetunderskott på drygt 26 miljoner diskuterades när nämndledamöterna sammanträdde i tisdags. Underskottet blev, som NA berättade i tisdags, dubbelt så stort som prognosen tydde på så sent som i slutet av oktober.

– Det finns kritik mot att det fått gå så här, även om vi kan se att det finns förklaringar, säger Gunnel Kask, (S), socialnämndens ordförande.

I tisdags tog Linda Axäng initiativ till att ge socialchef Catarina Carlsson i uppdrag att ta fram förslag på åtgärder som kan få socialnämndens budget i balans.

– Det kan ju bland annat handla om att jobba annorlunda, säger Axäng, som inte tror att alla åtgärder behöver handla om att skära ner på verksamhet.

När kompetensutvecklingspengarna ströks från besparingslistan återstod förslag om besparingar på knappt en miljon kronor.

Bland annat beslutades att stänga kaféet Bakfickan på Kvarngården, som drivits av psykiskt funktionshindrade.

Läs mer i fredagens NA.