Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialnämnden vill ha pengar till klimatanläggningar

Klimatanläggningar till alla särskilda boenden, nya datorer, nya möbler och ett riktigt golv på Ullavi aktivitetscentrum. Socialnämnden önskar mer pengar till investeringar från kommunstyrelsen.

Socialnämnden har nu gjort upp en budget för 2011. I den ryms ett antal investeringar, som ljuddämpning av lokaler, utbyte av möbler och inköp av sängar och lyftar. Nämnden har också gjort ett antal så kallade tilläggsäskanden. Exempelvis anser man, med den heta sommaren i fräscht minne, att det verkligen behövs klimatanläggningar i alla kommunens särskilda boenden. I dag finns det bara på Syrenen, och det har varit tufft för de äldre som bor på andra boenden.

Löst så gott det går

– Under sommaren har det varit så varmt att många äldre inte orkat göra någonting. De har fått ligga i sina sängar hela dagarna. Personalen har löst det så gott det går med fläktar och enklare klimatanläggningar, men jag tycker det är viktigt att vi får det här till våra äldre så att de också har det bra, säger Siv Ahlstrand (S), socialnämndens ordförande.

Varför har ni inte installerat klimatanläggningar tidigare? Varma somrar har vi haft förut.

– Vi har haft med det här som ett önskemål tidigare, men vi har inte fått några pengar för det. Men efter den här varma sommaren kanske vi får större förståelse, säger Siv Ahlstrand.

Dessutom behöver socialförvaltningen ett 40-tal nya datorer. De som används i dag är långsamma, vilket är frustrerande för personalen som ofta redan är stressad. Det behövs också köpas in fler nya möbler till boenden, en ny buss till LSS-enheten och nya, brandsäkra arkivskåp.

Bättre golv

Ett riktigt golv till Ullavi aktivitetscentrum är också önskvärt.

– Våra arbetstagare står i dag på cementgolv och jobbar hela dagarna. Det behöver förbättras för deras hälsas skull, säger Siv Ahlstrand.