Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södergren hyllar Axel Ekström efter succédebuten: "Kommer se honom topp tio inom närmsta framtiden"

Världscuppooäng direkt i debuten i lördags.
Och skidlegendaren Anders Södergren tror att framtiden är ännu ljusare för Garphytteåkaren Axel Ekström.
– Han har en riktigt bra kapacitet, säger OS-guldmedaljören.

Det var i samband med att Anders Södergren, 39, besökte Musikhjälpen, och lämnade över ett par av svenska skidlandslaget använda och signerade längdskidor som nu auktioneras ut till stöd för insamlingen, som NA stämde träff med OS- och VM-guldmedaljören. I videoklippet ovan kan du höra om hans tankar kring insamligen, slutet på karriären och minnena från SM i Ånnaboda (och framför allt från kraschen i Mattsabacken).

Men Södergren, som liksom Garphyttefostrade landslagsskidåkaren Axel Ekström bor i Östersund, berättade också att han varit ute och tränat med länsåkaren så sent som för ett par veckor sedan, och att han är mycket imponerad av Ekströms framfart.

LÄS MER: Brännmyr: Örebros vältajmade vintersportunder – 425 dagar före OS-festen

Ekström tog ju världscuppoäng direkt i landslagsdebuten i Davos i lördags, efter att ha kört in på 28:e plats i tremilen i fristil.

– Jag känner till Axel väl, och han har utvecklats jättemycket senaste året. Och tagit ett rejält kliv och gjorde en fantastiskt bra världscupdebut i Davos. Att ta poäng är riktigt bra för att vara en premiär, säger Södergren.

Vad ser du för framtid i honom?

– Han har riktigt bra kapacitet, så får han göra det han ska och vara frisk och skadefri så tror jag att vi kommer att se honom topp tio inom närmsta framtiden.

LÄS MER: Ekström efter världscupsuccén: "En milstolpe i karriären"

Efter sammanlagt åtta OS- och VM-medaljer och 24 SM-guld avslutade Södergren elitkarriären i våras, men han planerar att åka bland annat SM-veckan som i vinter avgörs i Söderhamn, där han växte upp.

Axel Ekström är en av sex kandidater till NA:s och Löpex Sports pulsklockan, priset som ska premiera den länsidrottare som stått för den främsta prestationen i en konditionsidrott under året. Omröstningen pågår fram till midnatt på nyårsafton, och rösta kan du göra nedan.

LÄS MER: Kolla bilden – här ska Ekström köra världscup i helgen: "Finns ingen natursnö någonstans"