Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solgården firar påsken med fest

Ett 20-tal brukare samlades tillsammans med personal och anhöriga när Solgården bjöd på påskfest på skärtorsdagen.

”Glöm inte bort dina vänner” – Ingvar Grönkvist låter fingrarna fara fram över dragspelet och sjunger med klar stämma. I publiken sitter både de som klappar takten och de som sjunger med en rad här och där.

Rätt som det är far en rödrosig påskkärring in genom dörren på sin kvast. Det är Marita Kahlbäck Wadin. Ur sin korg plockar hon fram påskgodis, som hon delar ut bland de gamla.

– Man får bjuda lite på sig själv och försöka göra helgen lite festlig. Jag brukar vara tomte här till jul också, säger hon.

– Snart blir det varmt utomhus, då brukar vi ta med de gamla ut i solen och sjunga med dem eller spela lite boccia.

Efter kaffet och påsktårtan bjuder Ingvar Grönkvist in till allsång, när han spelar det stycke som brukar vara mest önskat av alla när han är ute med sitt dragspel – Pärleporten.

Leendena och glittret i ögonen sitter kvar även när kaffekopparna är bortdukade och musik tystnar.

– Vi har skrattat mycket i dag. Det borde väl betyda att vi haft trevligt, säger Ulla Nilsson på väg tillbaka mot sitt rum.