Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solidaritet och skola viktigt i valet för Britt

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Med fokus på miljö, skola och solidaritet, tar Britt Eklöf steget in i politiken. Hon är Miljöpartiets nya andranamn i Kumla.

Britt Eklöf har varit med i Miljöpartiet sedan tidigt 90-tal. Då var hon också på väg att aktivt gå in i politiken, men det blev inte av. Nu är det dags på riktigt.

– Jag tycker att man ska ha tid om man ska göra ett bra jobb, det har jag nu, säger Britt. Närmast på schemat står förberedelser för den kommande terminen på Naturskolan, där hon arbetar som naturpedagog.

– Jag har alltid älskat att vara lärare. Det är härligt att få jobba med det man tycker är kul och är intresserad av.

Med tanke på Britts intresse för natur och miljö, kändes Miljöpartiet naturligt.

– MP tror på det som är viktigt för mig. Till exempel frågor om klimat, kemikalier, skogen och skolan. De vill till exempel bevara den biologiska mångfalden i naturliga skogar.

Solidaritet, att ha en känsla för de som behöver stöttning i samhället, tycker Britt är viktigt inför höstens val.

– Det kan vara barn, åldringar, nysvenskar, ja alla som har svårt på något sätt.

Skolan ligger extra varmt om hjärtat, och Britt vill ha mindre klasser, fler lärare och fortbildning för lärare.

– Jag tycker man skulle låta rektorerna se över skolornas behov. Utemiljön, antalet lärare och så vidare, och sedan lämna in ett förslag på hur mycket pengar de behöver. Och sedan gör man budget utifrån det.

Om investeringar i renovering och nybyggnation:

– Jag tycker det är bra. Man har jobbat för att få tre likvärdiga skolor i Kumla; Skogstorp, Kumlaby och Vialundskolan. Vialund har varit den enda med renodlat högstadium, så det är positivt om det nu kan bli mer blandade åldrar i årskurs F-9. Vi behöver satsa på skolan när vi växer och det är också vår ambition. En bra skola är attraktivt. Det handlar om att göra prioriteringar, och jag tycker det är bra att det är just skola och äldre som det investeras i.

Om JN-gymnasiet:– Vi stöder beslutet att minska programmen, det är för drastiskt att stänga. Vi i Miljöpartiet ville vara kvar i SUF, men nu har vi ett gymnasium här och måste jobba med det så gott vi kan. Samtidigt är det en icke-tvingande verksamhet. Vi har en ekonomi som måste fungera, då är det viktigare att satsa pengar i grundskolan.

Om konsultutredningar:– Det är bra att ta hjälp utifrån för att genomlysa en verksamheten som inte fungerat. Man blir lätt hemmablind.

Om visionen:

– Vi måste framställa Kumla så attraktivt som möjligt. Barnomsorg, skola, men också logistik är viktigt. Fler ska kunna nyttja kollektivtrafiken. Vi har bland annat jobbar för att få en linje mellan Kumla-Ekeby-Örebro. Då kan man bygga studentbostäder här. Då kan vi också få fler invånare om studenterna väljer att bo kvar även efter studietiden.