Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Som att skjuta mygg med kanon

En sommar fick jag kortison mot ett magproblem, och blev av med gräsallergin på köpet. Jag upplyste farbror doktorn om detta, tänkte att jag funnit en bot mot hösnuva och kliande ögon. Han konstaterade kort att det var att skjuta mygg med kanon.

Känner att det är precis vad fotbollförbundet gör nu. Elaka banderoller ska stävjas, klubbar ska bötfällas. Jag tycker att det är att skjuta skarpt och rätt långt bredvid målet.

Jag var själv i Norrköping, såg banderollerna som nu tydligen kan kosta ÖSK en hel del pengar.

Den ena var rätt stor och sa: Money talks – Astrit walks. En passning till mittfältaren i IFK som lämnade ÖSK efter ett halvår för att han fick chansen till en ledande roll i IFK.

En rätt menlös hälsning, i mina ögon, och jag är alldeles övertygad om att Ajdarevic själv inte kunde bry sig mindre.

En annan, mindre banderoll fanns i ett hörn av ÖSK-fansens läktare. Där stod kort ordet ”Hora”. ÖSK-spelaren Marcus Astvald ombads av en annan tidning att kommentera budskapen, och han sammanfattade det i ett ord. ”Töntigt”, sa Astvald.

Precis så. Töntigt. Men knappast mer än så.

Detta kan ÖSK nu få betala skadestånd för, anser matchdelegaten, som anmält banderollerna till disciplinnämnden. I en tid då folk slåss på läktare, kastar föremål och attackerar målvakter och funktionärer känns detta just som farbror doktorn sa: Som att skjuta mygg med kanon.

Nog finns väl viktigare saker att stävja än banderoller. Och ska det göras så är enda möjligheten att helt förbjuda sådana.

Hur ska klubbarna annars kunna kontrollera i förväg vad som skrivs på en bit tyg? Och än svårare:

Var går gränsen för vad som anses otillständigt och inte?