Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Somi jagas av allsvenska klubbar - provspelar i Norge

23-årige Gabriel Somi lär inte bli kvar i superettalaget Syrianska.- Två allsvenska klubbar och en toppklubb i superettan har visat sitt intresse, säger Somis rådgivare, tidigare ÖSK-spelaren Abgar Barsom.

Annons

Vänsterbacken Gabriel Somi, med IFK Kumla som moderklubb, har ett utgående kontrakt med superettaklubben Syrianska. Nu jagas tidigare Örebro Syrianska-spelaren av allsvenska klubbar.

-  Två allsvenska klubbar och en toppklubb i superettan har visat sitt intresse för Gabriel, säger Somis rådgivare, gamle ÖSK-spelaren Abgar Barsom.

Men redan under tisdagen åker 23-årige Gabriel Somi till Norge för att provspela med norska Fredrikstad som spelar i Adeccoligan (motsvarigheten till superettan). Fredrikstad misslyckades i år med att kvala sig upp till Tippeligan. 

- Han kommer att göra två träningar  och spela en match. Fredrikstad är en av de historiskt största klubbarna i Norge, säger Barsom som spelade i Fredrikstad säsongerna 2008-2009.

Är ÖSK en av de allsvenska klubbarna som vill ha Somi?- Som sagt, det är två allsvenska klubbar som är intresserade. Mer kan jag inte avslöja i dagsläget, säger Barsom.

Den här säsongen har Somi varit en stöttespelare i Syrianska, som hade det väldigt turbulent under försäsongen då det försvann tränare till höger och vänster.

- Men sedan fick vi in Zvezdan Milosevic och han styrde upp allt. Det var perfekt för mig. Han har trott på mig hela tiden och jag  har fått spela kontinuerligt. Nu känner jag mig redo för nästa steg, säger Gabriel Somi som startade i 25 matcher i superettan i år.

Syrianska vill förlänga med Somi, som dock vill avvakta. Något Abgar Barsom tycker är helt rätt.

- Gabriel har en stor spetsegenskap i sin vänsterfot. Han är snabb och har tekniken. Han behöver bli starkare i kroppen och i det mentala. Han är ung och utvecklingsbar än och jag ser en stor potential i Gabriel. Jag var med och hjälpte Isaac Kiese Thelin från Karlslund i division 2 och 3 till allsvenska Norrköping. Titta var han är nu. Jag har ett gott fotbollsöga, säger Agbar Barsom.

Det var i februari 2012 som Gabriel Somi tog steget från division 3-klubben Örebro Syrianska till dåvarande allsvenska laget Syrianska. Ett stort steg för den då 20-årige Somi, som trots det snabbt acklimaterade sig till den högre nivån. Han debuterade i allsvenskan den 1 april 2012 när Syrianska skrällslog IFK Göteborg med 2-1 på hemmaplan. Redan under sin första allsvenska säsong spelade Somi 13 matcher från start.  Nu kan han vara på väg till allsvenskan igen.