Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sommar med Ernst" spelas in i Bergslagen

Försiktigt hemlighetsmakeri omger TV4:s produktion ”Sommar med Ernst”. Men NA har tillsammans med sina läsare luskat ut var Ernst Kirchsteiger kommer att spendera sin sommar.

Om jag säger att årets renoveringsobjekt är en hytta i Järnboås vad säger du då?

- Precis helt rätt, säger Ernst Kirchsteiger. Det som gör oss försiktiga med att avslöja platser är att folk gärna vallfärdar dit. Vi vill naturligtvis att folk ska respektera att det är en arbetsplats. Kommer det ideligen människor i bild blir vi ju vara tvungna att bryta produktionen.

Hur känns det att vara i Bergslagen?

- Jag är jublande glad! Det är som att köra ner handen i sin egen ficka, hemtamt. Det känns så bra att få visa Sverige den här delen av landet. I storstadsregionerna ställer man sig ofta frågade till begreppet Bergslagen, nu är det på tiden att alla ska få se den här pärlan. Nora, Linde, det är ju så fantastiskt fint och det finns så mycket att berätta. Om trädgårdar, vinproduktion och mat. Jag vet inte hur allt ska få plats i programmen, säger Ernst till na.se

Varför föll valet på just det här huset?

- Det är en häftig byggnad. Det är häftigt att det finns såna här byggnader till salu och till ganska blygsamma priser. Här är det fantasin snarare än ekonomin som begränsar, det känns så gött på nåt vis. Sen så lever ju jag i den världen där jag måste känna för de platser jag väljer. När jag kom hit fick jag ståpäls och kände verkligen för det här huset.

Just att det är en gammal hytta är speciellt, förklarar Ernst Kirchsteiger, vars föräldrar kom till Sverige för att jobba inom järnindustrin.

- Järnet har haft betydelse för hela landets uppbyggnad. Hade vi inte haft alla de här strävsamma människorna i skogarna hade vi kanske inte hade det Sverige vi har i dag, säger han.

Ernst, som själv bor i Närke, menar att det känns naturligt att visa upp sina hemtrakter.

- Det är lätt att bli hemmablind, men jag tycker att Örebro är en av Sveriges vackraste städer. Förhoppningsvis kan programmet visa upp Bergslagen på ett sätt som invånarna själva kanske inte tänkt på, säger han.