Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarutställning med naturtema

Naturen är ett gemensamt intresse och motiv hos de båda sommarutställarna i Bakstugan. Annars är Gullvi Taalers och Enar Philipssons verk rätt olika.

Annons

Nu finns sommarens konst att beskåda i Bakstugan i Tived. Gullvi Taaler målar i olja, akryl och akvarell, och hon debuterade som konstnär så sent som 2005. Hon har hittills mest ställt ut på biblioteket i Laxå, och tycker att det är roligt med en utställning där hon själv fått vara med och välja och styra.

Hon ingår i konstnärsgruppen Konstantia, som brukar träffas varje onsdagskväll för att måla och ge varandra tips och råd. Det är bara vid de tillfällena som penslarna kommer fram. Men det gäller att känslan är med för att det ska bli något.

– Vissa kvällar känner jag inte alls för det, och det blir ingenting. Andra gånger kan vi hålla på hela kvällen, säger hon.

Gullvi Taaler har provat på Vedic art, som betyder att man målar för sig själv, utan att prestera. Många av hennes tavlor har kommit till på så sätt, och sådana finns också att titta på i Bakstugan.

Enar Philipsson är en träsnidare av stora mått, som NA berättade om i ett porträtt för inte så länge sedan. Han har till utställningen hängt upp några av sina tavlor, som han målar antingen på rent trä eller masonit. De stora träskulpturerna finns inte plats för, men han har tagit med ett gäng mindre bruksföremål.– Jag målar inte tavlor så ofta, men när jag kommer i gång kan det bli flera stycken, berättar han.

Var får du inspiration ifrån?

– Ofta när jag är ute och letar trä till mina skulpturer händer det att jag ser något fint, säger Enar Philipsson.

Utställningen pågår hela sommaren, fram till sista helgen i oktober.