Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mustig höstsoppa

Annons

4 portioner

1 morot/morötter

50 g rotselleri

1 palsternacka

1 potatis

150 g smålökar

1/2 purjolök

100 g savoykål

2 tomater

50 g bacon

2 msk smör

1 l oxbuljong

1 vitlöksklyfta

50 g kålrot

2 skivor vitt formbröd

12 penne

"¨Buljongen: Skala rotfrukter, potatis och smålök. Skär rotfrukterna i bitar, skiva potatisen, ansa och strimla purjolöken och savoykålen.

Lägg undan 1/3 av de skurna morötterna, rotsellerin, palsternackan, smålökarna, purjon och savoykålen. Grovhacka tomaterna.

Skär baconet i bitar och fräs dem i en stekpanna. Smörfräs sedan 2/3 av grönsakerna i en kastrull tillsammans med potatisen och tomaterna. Tillsätt buljong (som alternativt kan vara älgbuljong eller viltbuljong) och bacon och pressa vitlöken. Låt allt koka upp och sjuda i ca 30 minuter. Sila sedan buljongen och ställ den åt sidan så länge."¨Tillbehören: Skala och skär kålroten i småbitar. Skär brödet i tärningar och stek dem i smör. Koka upp buljongen, lägg i pastan och låt den koka ca 3 minuter. Tillsätt kålroten och grönsakerna du lade åt sidan förut, utom purjolöken.

Låt koka 8-10 minuter, tillsätt sedan purjolöken och hetta upp soppan. Servera gärna soppan med den persilje-crème fraiche och servera som ett "ägg" i soppan eller i en skål bredvid.

Annons