Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sörbyskogen och djungeln i Brasilien

Hela världen är upprörd av Brasiliens regeringen agerandet. Svensk TV visar reportage om skogsskövling i Amason regionen. Man kallar det för brott mot mänskligheten! Alarmklocka ringer! Men samtidigt planeras ett brott i lokal skala i Örebro.

Kommunen, som äger skogsmarken, har planer på att bygga nya bostäder och utplana Sörbyskogen istället för att bevara den och bli stolt över att ha så underbart och värdefullt område i Örebro!

Det är exakt samma ”filosofi”, som president av Brasilien Bolsanaro har – han vill breda ut lantbruket för att ge mat till folket. Örebro kommun säger att man vill bygga bostäder åt folket. I bägge fall använder man samma retorik!

Att man rånar folket på biologiska mångfalden, naturupplevelser och rekreation skriver man inte Örebro kommun.

Ibland kan man höra att det går att ”kompensera” gamla skogen och plantera en ny. Det säger okompetenta människor , som tror, att om man planterar några hundra granar, så skapar man en skog. Denna plantagen liknar gamla skogen lika mycket som Kungliga palatsen liknar ett campingtält, man kan kalla både alternativ för ”boende”, men skillnad är uppenbar! Tyvärr, inte alla ser skillnad mellan skog och ”skog”.

Örebro kommun, tänk efter före! Anlita oberoende experter (flera) och inte de, som är anställda hos er. Fatta ett klokt beslut innan det blir försent!

”N. Lallerstedt”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel