Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spadtag vid Lärkan visar tro på framtiden

Första spadtaget taget för ombyggnationen av förskolan Lärkan i Hällefors.- Känns bara positivt och utvecklande, säger personalen.

Alla sken i kapp med solen. En positiv stämning rådde på förskolan Lärkan som ordnade med fest i samband med första spadtaget för den ombyggnation som Hällefors kommun genomför i samarbete med Statens bostadsomvandling, SBO. Genom ett avtal mellan SBO och kommunen görs projektet möjligt. SBO äger fastigheterna och gör en investering på runt 35 miljoner kronor.

Kommunens mål är att skapa en samlad förskola. Enligt bildningsförvaltningens chef Tina Lanefjord kommer det att rymmas 90-120 barn i verksamheten uppdelade i sex grupper. Hon ser många fördelar med projektet som sker i två etapper och beräknas vara helt klart 2017.

- Vi får fler kompetenser på samma område som ger fler barn glädje av de kunskaper som finns. Verksamheten blir också mindre sårbar, säger Lanefjord.

Personalen är positiva till utvecklingen.

- Ja, det här är bara bra. Ger nya möjligheter och fräscha lokaler, säger Anita Mäkinen och får medhåll av sina kollegor.

- En utveckling för oss också, säger Tina Sander.

- Större möjligheter till samarbete, säger Nina Andersson.

Annalena Jernberg (S), kommunstyrelsens ordförande, tog det första spadtaget tillsammans med Ann Eriksson från SBO samt en hel massa barn från Lärkans förskola.

- Extra roligt att ta ett spadtag för framtiden. Varje gång det byggs något visar det att här finns vilja, engagemang och tro på Hällefors, säger Annalena Jernberg.

- Här ser vi också nästa generation som flitigt jobbar, tillägger hon skämtsamt och sveper med handen över alla barn som samlats i den för tillfället upplagda grushögen till det första spadtaget:

Alla barn hade redan grävt en god stund i högen när Annalena Jernberg och Anna Eriksson fattade den guldfärgade spaden med ett rejält handtag och tog det symboliska spadtaget.

Därefter blev det fest på gården. Alla barn fick dessutom en varsin plastspade att ta med sig hem.

- Ett minne från den här dagen, säger Tina Lanefjord.