Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spara inte på Noras barn!

Dags att vakna!

Vi föräldrar måste reagera.

Politikerna i Nora ska återigen spara massor av pengar och vart väljer de att spara, jo de sparar på de mest utsatta, barn och gamla!

2012 skulle det sparas lite drygt 8 miljoner på barnomsorgen och nu är det dags för nya besparingar igen, vart ska det sluta, när vänder det, varför får inte våra barn kosta pengar? Om det är några som man ska investera i så är det väl barnen, när tänker politikerna börja satsa på våran framtid?

Vissa barn (ganska många skulle vi vilja påstå) klarar inte av för stora grupper, de blir otrygga och oroliga. De barnen ger en kostnad längre fram när de i skolan får större behov av resurser och mindre grupper för att överhuvudtaget orka med.

Sen finns det faktiskt dom barn som helt enkelt inte kan vistas i dessa stora grupper. De barnen måste ju också ha rätt till att få barnomsorg.

På Solkatten har vi till exempel ett barn som enligt läkare behöver vara i en mindre grupp. Varje tillfälle i en för stor grupp skulle kunna förstöra henne för flera dagar framöver. Hon har speciella behov som kan vara svåra att tillgodose, men just nu fungerar det då hon träffar samma barn och vuxna de tillfällen hennes föräldrar har behov av barnomsorg. Vart ska hon ta vägen om alla små grupper sparas bort?

Alla barn har olika behov, en del barn trivs och fungerar jättebra i stora grupper medan andra barn passar och mår bättre i en liten grupp. Därför måste det få finnas olika alternativ.

Just er förskola kanske inte påverkas just nu, men så småningom kommer alla påverkas då förskolorna blir färre och barngrupperna blir större (Januari 2020 cirka 18barn/grupp).

Ni politiker borde vara stolta över att ni kan erbjuda olika sorts barnomsorg med både stora och små grupper. Låt alternativen finnas istället för att försöka ”pressa in alla i samma form”.

Ni föräldrar, börja reagera! Det käraste ni har ses mest som siffror hos de som bestämmer. Oavsett vilken form av barnomsorg ni och erat barn föredrar så engagera er, låt dom politiker som vi har valt veta att vi kräver att de bryr sig om mer än bara siffror.

Föräldrarna på Solkatten

(pedagogisk omsorg).

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel