Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Alltid viktigt att vinna"

Piraterna är tvåa i tabellen och kommer så att vara hur det än går mot Hammarby i morgon. Men trots det vill Motalalaget gärna tvåla till stockholmarna.
– Dom är obesegrade hemma så det vore kul att vinna av den anledningen, säger Daniel Davidsson.

Annons

Hammarby har allt att köra för i morgon kväll. Laget har ännu inte säkrat slutspelsplatsen och kan om det blir förlust mot Piraterna bli femma i serien och i stället få köra i nedflyttningsserien. Trots då att Piraterna har i princip noll att köra för mer än äran är matchens utgång av mycket stor vikt.

– Men bara för att vi nu blir tvåa går det inte att åka upp till Stockholm och såsa under matchen. Vi måste hålla tempot och hålla i. Det går inte att släppa av nu när det dessutom är semifinal nästa tisdag, säger Piraternas Daniel Davidsson.

Den äldre av bröderna Davidsson är liksom hela Piratlaget i mycket bra form. I söndagens hemmamatch mot Dackarna slog han till och satte nytt banrekord på Biltema arena.

– Ja, det var en överraskning eller hur?, skrattar han.

– Det skumma var att när jag kom tillbaka till depån klagade jag på att det gått långsamt. Sen hörde jag i högtalarna att det var nytt banrekord, då var det lika bara att vara tyst.

Daniel är på gott humör inför grundseriens sista match och hela Piratlaget verkar utstråla mycket god sammanhållning.

– Vi har ett väldigt bra go i laget och alla jobbar för varandra. Vi har killar som kan gå ut och vinna varje heat och det känns bra.

Matchen mot Hammarby ser Daniel också fram emot av flera olika anledningar.

– Ja, de har ju inte förlorat på hemmaplan den här säsongen så det klart att det skulle vara riktigt kul att slå dem. Sen är det här en match där man kanske kan testa en del också. Banan påminner lite om den i Vetlanda och det kan vara bra.

Så du tror som många andra att det blir Vetlanda som ni får möta i semifinalen?– Ja, det tror jag. Men jag tror inte att vi behöver bli skrämda av det. Vetlanda är ett förbannat bra lag och de är alltid bra i slutspel.

– Men den här säsongen har de haft väldigt mycket strul och är heller inte riktigt lika bra som förra året. Dessutom har vi slagit dem två gånger i serien så det klart att vi har bra chans mot dem också.

Efter tisdagskvällens omgång avgörs det vilka Piraterna får möta i semifinalen som inleds kommande tisdag.

Mer läsning

Annons