Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båda Pawlicki i Cloetta center

kväll drar Motalas speedway-cirkus in till Linköping.
Piraterna förlägger den på is i hockeytemplet i Cloetta center.
14 förare gör upp om prispengar på totalt 100 000 kronor, varav 10 000 kronor går till vinnaren.

Annons
Så här såg det ut 2009 när isspeedwayen avgjordes i Cloetta center. I kväll är det dags igen när 14 förare gör upp om 100 000 kronor.

– Det är mest show, men det finns lite att vinna också, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson som håller i evenemanget.

På torsdagen var Piraterna och hämtade en startgrind i Örebro. Det är den som brukar användas vid isracingen på Motala isstadion.

Isspeedwayen inomhus körs för andra gången. 2009 vann Daniel Davidsson finalheatet i Cloetta center, medan Kim Nilsson från Vargarna då var bäst i grundomgången.

2009 var det problem med isen och därför kommer isen nu att göras tjockare. Dessutom blir banan annorlunda, med skarpare kurvor och längre raksträckor.

– Det kommer att finnas fler möjligheter till alternativa spår och hur förarna tekniskt använder gashandtaget kommer att avgöra, tror Stefan Andersson.

Piraternas Maciej Janowski har lämnat återbud till isspeedwayen då han är på resa i USA och just nu är i New York. Sedan tidigare är det klart också att ingen av bröderna Jonas och Daniel Davidsson åker tävlingen.

Men ett sent klartecken har i stället kommit från Indianernas Grzegorz Zengota. Dessutom är Kim Nilsson med i år igen och i startfältet märks också australierna Darcy Ward och Nick Morris.

– Morris är en duktig kille som kör i England, säger Stefan Andersson.

Men de två riktiga dragplåstren är kanske Piraternas två SM-guldhjältar från i höstas, de polska bröderna Przemyslaw och Piotr Pawlicki.

– Väldigt svårt att säga hur det går. 2009 vann Daniel Davidsson med sin vanliga speedwaycykel, trots att många kom med preparerade cyklar för isspeedway, berättar Stefan Andersson.

2009 kom 4 000 personer till evenemanget, men i höst har biljettförsäljningen inte gått så bra. Det lär inte bli 4 000 igen.

– Då kom många i dörren och det tror jag många gör igen. Jag hoppas på

2 000-2 500 åskådare, säger Stefan Andersson.

Här är startfältet i kväll: Przemyslaw Pawlicki, Piotr Pawlicki, Grzegorz Zengota, Darcy Ward, Ricky Kling, Kim Nilsson, Sebastian Aldén, Anton Rosén, Nick Morris, Oliver Berntzon, Fredrik Engman, Joel Larsson, Benny Johansson, Tomas Bäck.

Mer läsning

Annons