Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chans på revansch

Chanslöst på hemmaplan senast. Bättre chans nu i returen på bortaplan?
– Ja, faktiskt. När jag såg deras laguppställning så kände jag att chanserna ökat i alla fall, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Annons

Ett skadedrabbat Rospiggarna råkade ut för en rekord(?)förlust, 33-63, hemma i tisdags mot ett mycket starkt Lejonen från Gislaved. Inte många som då tänkte på en bättre chans i returen på bortaplan en vecka senare.

Men när laguppställningarna presenterades härom dagen så ökade Rospiggarnas chanser från i det närmaste obefintliga, till åtminstone små. Lejonen ställer, precis som de gjorde i förra hemmamötet mot Valsarna, över både Leigh Adams och Chris Holder, vilket naturligtvis gör laget svagare.

– Visst är det så. Men både David Ruud och Dave Watt, som kommer in istället, är bra förare som kan den speciella banan i Gislaved. Men visst ser det bättre ut för vår del.

I Rospiggarna har Wieslaw Jagus frisknat till efter sin halsfluss och är tillbaka i laget. Tillbaka är också Ben Barker på grund av att Sebastian Aldén bröt handleden i förra veckan.

– Jagus åker normalt bra på den typen av banor som det är i kväll. Likaså Ryan (Sullivan). Sedan hoppas jag att Barker får det att lossna, även om jag inte har en aning om hur han kommer att trivas på banan, säger Teurnberg.

Banan, ja. Vad är det som är så speciellt med den i Gislaved?

– Den är extremt lång, 400 meter, (att jämföra med den i Hallstavik som är 289 meter) och har enormt runda kurvor. Det är en bana som liknar många banor i Polen och Australien så därför hoppas jag den passar också Przemyslaw Pawlicki som vi nu kan använda på reservplats.

Nederlagstippade Valsarna skrällde genom att köra 48–48 i Gislaved för några veckor sedan, vad talar för att ni kan göra om den bedriften eller vinna?

– Om våra heatledare (Sullivan, Jagus och Korneliussen) fortsätter att leverera och om vi vinner reservheaten och kan få några extrapoäng från Kauko (Nieminen) och Barker så har vi absolut en chans. Vi ska också komma ihåg att de förmodligen kan underskatta oss en del med tanke på förra veckan. Men ingen i vårt lag får falla ur, allt måste klaffa.

Laguppställningarna

Lejonen

Nicki Pedersen

Mikael Max

Troy Batchelor

Dave Watt

David Ruud

Dennis Andersson

Anton Göthberg

Rospiggarna

Mads Korneliussen

Kauko Nieminen

Wieslav Jagus

Benjamin Barker

Ryan Sullivan

Anton Rosén

Przemyslaw Pawlicki

Linus Lydin

Mer läsning

Annons