Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dackarna överglänste Rospiggarna

Det positiva: kanske Rospiggarnas bästa match för i år.
Det negativa: att den kom mot stjärnspäckade Dackarna.
Ny storförlust – som ändå lovar gott för framtiden.

Annons
Mikael Teurnberg, Pontus Aspgren och Kauko Nieminen  i samspråk under matchen.

Över 3 000 på läktarna, Andreas Jonsson och Dackarna på besök. Det tände uppenbarligen Rospiggarnas förare som stod emot överraskande bra i matchinledningen. Att det blev som det blev i slutet, att Dackarna seglade ifrån, är mer i sin ordning då lagets GP-förare, fyra stycken(!), radade upp sig.

Efter fem heat var ställningen 15-15 sedan Mads Korneliussen och Kauko Nieminen slagit till med en femetta mot dackeduon Peter Karlsson och Ricky Kling.

– Jag tycker vi stod upp riktigt bra, sa Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg. Flera av förarna körde mycket bra och hade vi kört så här mot lite sämre motstånd hade kanske tabelläget sett annorlunda ut.

Matchen blev, trots Dackarnas stora segersiffra, riktigt bra. Många heat bjöd på härlig fajt och vid flera tillfällen visade Rospiggarna en tuffhet som saknats länge.

Kvällens bäste Rospigg, Kauko Nieminen, 8 poäng, hade dubbla känslor efter matchen.

– Visst är det tråkigt att vi förlorar med så mycket, men titta vilka förare de har i sitt lag! För egen del tycker jag det gick bra, jag hade bud på fler poäng också.

Det här var andra matchen i följd nu som den sympatiske finländaren blev poängbäst i Rospiggarna (11 poäng mot Vargarna borta senast).

Förklaringen till den återfunna formtoppen: en petning!

Kauko ställdes över i hemmamatchen mot Vargarna och det blev en önskad effekt för både Mikael Teurnberg, Rospiggarna och han själv.

– Ja, det blev en riktig väckarklocka när Micke ställde över mig. Men det var rätt av honom. Det hade gått tungt i både England och Sverige, men nu har det lossnat. Det satt uppenbarligen i huvudet på mig, säger Nieminen och ler.

I går visade han upp en annan fart och en betydligt större tuffhet på banan.

- Jag provade en ny cykel som jag aldrig haft här och den hade mycket fart i sig. Och när man känner det så växer självförtroendet direkt.

Medan matchen fortfarande var jämn, 19-23 efter sju heat, gick också en del domslut lite emot hemmalaget. Rospiggarnas lagledning, främst assisterande Claes Jansson, var i upplösningstillstånd vid ett par tillfällen.

– Haha, ja, jag fick säga åt honom att lugna ned sig, sa Teurnberg.

– Men jag blir skogstokig när domaren inte ser det alla andra ser, sa Jansson.

Framför allt var det två saker som upprörde. Dels en rätt ful och farlig stängning av Hans Andersen mot Przemyslaw Pawlicki som inte utmynnade ens i en varning till Andersen, dels en enligt Rospiggslägret felaktig bedömning när Andreas Jonsson gick omkull i startkurvan. Domarens ”omstart med samtliga förare” väckte, lindrigt sagt, en del vrede.

– Jäkligt märkligt domslut, sa Teurnberg som ringde upp till domaren efter händelsen. Jonsson var ju själv den som orsakade att han gick omkull, ingen var ju på honom!

Förlust med 26 poäng låter förnedrande. Men så var det faktiskt inte. Främst Nieminen, men även Mads Korneliussen, Jesper B Monberg och Ryan Sullivan kämpade , slet och bjöd upp till kamp matchen igenom.

Men Teurnberg berömde även två till:

– Pawlicki (18 år) fick väldigt lite betalt, en poäng, på riktig bra körning. Han visade återigen att han har en enorm fart och att han är den framtidsman som jag hela tiden trott, sa han. Sedan är jag nöjd med den insats som Pontus Aspgren (reserven) gjorde när han fick komma in och köra ett heat. Det känns som att allt fler börjar hitta runt här hemma nu.

Matchfakta

Rospiggarna-Dackaran 35-61

Rospiggarna: Ryan Sullivan 8, Kauko Nieminen 8, Mads Korneliussen 7, Wieslaw Jagus 6, Jesper B Monberg 5, Przemyslaw Pawlicki 1.

Dackarna: Hans Andersen 13, Andreas Jonsson 12, Rune Holta 12, Fredrik Lindgren 11, Ludvig Lindgren 8, Ricky Kling 3, Peter Karlsson 2.

Publik: 3 181.

Mer läsning

Annons