Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dalle" besviken

Indianernas lagledare Daniel "Dalle" Andersson Bäckström var tom i blicken efter att SM-guldet runnit ur händerna.
– Jag är väldigt besviken, och väldigt trött, säger han.

Annons

Indianerna skaffade sig ett guldläge tidigt i matchen genom att köra in de tolv poäng som Piraterna hade att gå på efter den första matchen i Motala i tisdags.

– Det kom lite känsla av att "det här grejar vi", men sen blev det nerver, säger "Dalle".

I pausen efter tio heat var det helt jämnt i den totala ställningen men i det elfte heatet svarade Bjarne Pedersen för ett avgörande misstag när han körde in i starttejpen och blev utesluten.

– Han är för rutinerad för att gå in i tejpen. Det kändes som att vi hade chansen men hade inte råd med 1-5 i baken i det heatet, säger "Dalle".

 "Luften gick ur oss"Pedersen lurades lite av Daniel Davidsson som tyckte till i startögonblicket. För det fick piraten en varning. Men det kunde han ta med ett leende eftersom han körde hem heatsegern.

– Det får inte hända. Det spelar ingen roll att någon rycker bredvid. Man ska stå stilla. Där kändes det lite som luften gick ur oss, säger "Dalle".

Att Indianerna vann matchen med 48-42, och gick obesegrat på hemmaplan genom hela säsongen, var föga tröst.

"Dalle" har tidigare deklarerat att han fortsätter som lagledare även 2012. Han står fast vid det, även om det kändes tungt på onsdagskvällen.

– Just nu känner jag mig rätt mätt, men jag har sagt att jag vill fortsätta. Vi får se vad som händer.

Indianernas guldfest på Folkets hus i Kumla ställdes in. Istället öppnade Harrys i Motala upp sina dörrar med kort varsel för att ta emot stadens guldhjältar.

Mer läsning

Annons