Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debutanterna får fortsatt förtroende

Joel Andersson nollade - och Scott Nicholls "kan bättre".Men Indianerna kör med samma lag om en vecka.- Jag vill ge grabbarna en värdig chans till, säger Daniel Andersson Bäckström.

Annons

Indianerna fortsätter att både köra och vinna i speedwayens elitserie. När minst en match per omgång har regnat bort har Indianerna hittills kunnat genomföra alla sina matcher – och vunnit dem.

48-42 mot Piraterna var tredje raka vinsten.

- Det satt hårt inne men det är kul att det fungerar nu. Vi visar bra jämnhet även utan Fredrik Lindgren, säger lagledaren Daniel Andersson Bäckström.

- Det är jätteskönt att få den starten vi har fått. Det är viktigt att vinna hemma och att få med sig alla poäng vi kan få med tanke på bonuspoängen.

Men nästa vecka väntar tuffare motstånd. Då ställs Indianerna borta mot Vetlanda i ett toppmöte – och Daniel Andersson Bäckström mönstrar samma lag som mot Piraterna. Det innebär att Scott Nicholls, fem poäng under tisdagen, och nollpoängaren Joel Andersson blir kvar i laget.

- Nu sätter vi upp ribban. Vetlanda är ingen lätt match, de har ett vasst lag. Vi kommer antagligen att köra med samma manskap, jag vill ge grabbarna en värdig chans till, säger Andersson Bäckström.

Vad säger du om Scott Nicholls säsongsdebut?

- Han blandar och ger. Han hade lite svårt med inställningarna fram och tillbaka och kan bättre. Men det var å andra sidan inga dåliga motståndare han mötte, om man tittar på vad Piraterna hade för lag.

Dessutom är Fredrik Lindgren, som i helgen kraschade i Frankrike, på väg tillbaka mot Vetlanda.

- Han hade velat köra redan nu, men valde att inte chansa eftersom det skulle bli gropigt och göra ont. Men jag tror att han kör på tisdag.

Mer läsning

Annons