Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är dags för rock'n'roll

Kvällens match mot Valsarna kan avgöra om Piraterna går till slutspel eller inte.
Därför är det enligt lagkaptenen Greg Hancock dags för Piraterna att visa hårdare tag för att klara slutspelsmålet.

Annons

Beslutsamhet och en jäkla vilja. Det är vad Piraternas lagkapten Greg Hancock vill se i laget i kväll. Det för att inte ge motståndarna Valsarna övertaget i den hyperviktiga matchen.

– Det är en otroligt viktig match, men vi har hemmaplan och med rätt vilja från början så klarar vi det, säger Hancock som tycker det är dags att visa vad laget kan i sina bästa stunder.

– Ja, vi måste ha viljan att vinna tillräckligt mycket. Och vi måste visa vem som bestämmer på banan. Det är dags för rock’n’ roll.

Fyra lag går ju till slutspel. Piraterna är just nu tvåa i tabellen på 19 poäng därefter följer Hammarby på 18, Vetlanda på 17 och samma poäng har Valsarna på femte plats.

Om nu Valsarna vinner i kväll går de om Piraterna i tabellen och de sista omgångarna blir riktiga nagelbitare för Piratfansen. Men vinner Piraterna i kväll säkrar mer eller mindre slutspelsplatsen. När lagen möttes tidigare under säsongen uppe i Hagfors blev det oavgjort 45-45 vilket gör att det lag som vinner i kväll automatiskt från tre poäng med bonuspoängen inräknad.

– Det är i våra händer och det är upp till, oss att behålla det i dessa händer.

– Vi fick en svacka mitt i matchen mot Vargarna som jag inte har någon jättebra förklaring till. Men om det var motivationen och viljan som brast så får det inte hända igen. Och ska inte hända igen.

Så hur går det då mot Valsarna?

– Vi får inte ge dom övertaget utan vi ska ta tag i taktpinnen från första heatet. Där är det mycket viktigt att vi vinner och eftersom jag själv kör i det heatet är det viktigt att jag som lagkapten visar vägen. Det kan göra att vi får en bra start och kan rida på det sen under matchen.

– Men visst tror jag på oss och jag känner mig rätt säker på att vi vinner.

Mer läsning

Annons