Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter rattfyllan: Tvingar Antonio blåsa alkotest varje match

Här är Indianernas krav på Antonio Lindbäck efter grova rattfyllan: Blåsa i en alkoholmätare inför varje match. Men Svemo låter inte klubben testa alla förarna.

Annons
Antonio Lindbäck åtalas för grovt rattfylleri vid Falu tingsrätt.

Det var i samband med tisdagens upptaktsträff på Friends arena i Stockholm som Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström avslöjade nästa drag i Kumlaklubbens kamp för att hjälpa förare Antonio Lindbäck tillbaka efter den grova rattfylla han åkte dit för i början av mars.

Indianerna kommer tvinga Lindbäck att blåsa i en alkoholmätare inför varje match, för att kontrollera att han inte druckit någon alkohol.

– Det är en markering från min sida. Jag har pratat med styrelsen om det, om han ska köra hos oss så ska han blåsa. Annars tänker jag inte ta in honom. Vi har haft kontakt med ”Anton” och han kommer att få blåsa varje match som han ska köra för oss, säger ”Dalle”.

Indianernas lagledare har även varit i kontakt med Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, Svemo, med ett förslag om att alla förare ska alkotestas inför samtliga tävlingar – men fått nobben.

– Jag tycker att alla kunde blåsa när de besiktigar in sig, precis som travkuskarna gör. Det är väldigt enkelt, när de besiktigar in sig och skriver sin namnteckning så blåser de också ett alkotest, det tar inte lång tid. Nu när det varit lite alkohol inblandat i speedwaybranschen tycker jag man borde försöka få stopp på det, säger ”Dalle”.

Men han fick alltså inget gehör från Svemo. Tony Olsson, koordinator för förbundets trackracingsektion, förklarar varför:

– Det är inte aktuellt. Skulle det finnas ett starkt behov av sådana tester tror jag att sporten är väldigt farligt ute, säger han och ler snett.

Vilka regler gäller?

– Hemmalaget kan alltid se till att säkerställa så deras egna förare är i form att köra, men de har ingen rätt att göra alkotester eller liknande på bortalagets förare. Vi i förbundet har rätt att göra det, vi kan skicka dit en representant som tar alkotest på förare X eller på alla förare, och vi gör stickprov emellanåt, men det är inte aktuellt att införa det som regel.

Läs mycket mer från upptaktsträffen i onsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons