Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fruktansvärt otäck krasch"

Två utslagna tänder och ett jack i överläppen.
Men Indianernas Mathias Thörnbloms skador kunde ha blivit betydligt värre än så efter kraschen i Västervik.

Annons
Dalle Andersson Bäckström och Simon Gustafsson kan få klara sig utan Mathias Thörnblom om en vecka.

- Fruktansvärt otäckt, säger hans pappa Jonas Thörnblom på telefon från sjukhuset.

Det var bortre raka på första varvet av elfte heatet som oturen var framme. Indianernas Mathias Thörnblom gick i bakhjulet på Västerviks Pontus Aspgren, tappade kontrollen över motorcykeln och åkte hjälplöst ut mot Simon Gustafsson som inte hade någonstans att ta vägen.

Krokade ihop med SimonDe båda lagkamraterna krockade ihop och gick omkull i en våldsam krasch. Båda blev liggande i flera minuter. Simon kunde till slut ta sig upp själv och starta om heatet. Mathias låg däremot kvar på banan, blödd kraftigt från mun och näsa och fördes med ambulans till sjuhus. Därifrån kom senare under kvällen besked som pekade på tur i oturen.

– Mathias har slagit ut båda framtänderna i överkäken och har ett rejält sår i överläppen. Förmodligen har han fått en smäll under hakan och bitit sig. Förmodligen drabbades han inte av någon hjärnskakning, säger lagledaren Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström.

– Det stämmer .Tur i oturen, för det var en fruktansvärt otäck krasch och det kunde ha gått mycket värre, säger Mathias pappa Jonas Thörnblom som följde med sonen till sjukhuset.

Skadan kan bli kännbarPå tisdagskvällen undersökte läkarna möjligheten att sätta tillbaka de båda utslagna tänderna.

Skadan kan bli extra kännbar för Indianerna eftersom Thörnblom är lagets junior. Alla lag i elitserien måste nämligen starta varje match med minst en svensk junior i laguppställningen, och kan inte Thörnblom starta på tisdag måste ”Dalle” plocka upp någon från klubbens inte fullt så starka division 1-lag.

– Det blir Kim Åsling eller Viktor Flood i sådan fall. Vi kan inte räkna med att någon av dem tar poäng annat än om det blir några uteslutningar, men det är de enda vi har att tillgå om Thörnblom inte kan köra, säger ”Dalle”.

Thörnblom riskerar dessutom att missa säsongens höjdpunkt individuellt – U21-VM-semifinalen i Terenzano på lördag.

– Jättetråkigt för Mathias om han inte kan starta, det har han verkligen sett fram emot. Men jag vill inte spekulera i möjligheten att han kan vara tillbaka redan då. Vi får ta en dag i taget och Mathias får själv avgöra om det går att köra. Just nu tänker vi på annat än speedway, sådana här gånger finns det annat som är mycket viktigare, säger Jonas Thörnblom.

Mer läsning

Annons