Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna nära SM-final

Indianerna kommer med all säkerhet att köra SM-final senare i höst.
Hammarby krossades med 52-38 i den första semifinalen på Gubbängen.

Annons

Hammarby var obesegrat hemma inför den här matchen. Det är de inte längre. Indianerna låg under med fyra poäng efter tio heat men sedan vände allt. Indianerna avslutade med fyra raka femettor och har i princip avgjort den här semifinalen. Returen om en vecka på Sannahed blir en transportsträcka.

Som vanligt var det jämnheten som avgjorde till Indianernas fördel. Alla förare levererade och Joonas Kylmäkorpi (11 poäng) och Antonio Lindbäck (10 poäng) var extra lyckosamma. Även Simon Gustafsson svarade för en stormatch efter alla problem han haft den här säsongen.  

Så var Hammarby-Indianerna:

Heat 15: 1-5Joonas Kylmäkorpi 3

Antonio Lindbäck 2

Tomasz Gollob 1

Magnus Zetterström 0

Slutställning:

Kommentar: Speedwaypoesi av Kylmäkorpi. Det här finns inte! Lindbäck har också kört lysande. Avslutar med fjärde raka femettan. Det här finns inte på världskartan att Hammarby vänder.   38-52. 

Heat 14: 1-5Joonas Kylmäkorpi 3

Piotr Protasiewicz 2

Grzegorz Walasek 1

Magnus Zetterström 0

Kommentar: Oj, oj, oj! Hammarby helt under isen nu. Tredje raka femettan för Indianerna som i princip kan boka in en plats i SM-finalen redan här. Ska till ett mirakel för att Hammarby ska vända i returen. Oavsett hur det går i nomineringen. 

Ställning totalt: 37-47 

Heat 13: 1-5

Ryan Sullivan 3

Antonio Lindbäck 2

Rory Schlein 1

Tomasz Gollob 0

Kommentar: Vad är det som händer? Sullivan kör som en gud och Lindbäck inte mycket sämre. Indianerna tar sin andra raka femetta när Gollob viker ner sig. Undrar vad Dalle sa till sina förare i pausen. Indianerna har höjt sig flera snäpp nu.

Ställning totalt: 36-42

Heat 12:

Niels Kristian Iversen 3

Joonas Kylmäkorpi 2

Norbert Kosciuch 1 (F)

Magnus Zetterström 0

Kommentar: Indianerna på väg mot femetta när Kosciuch faller på sista varvet. Han blir liggande men tar sig till slut av banan av egen kraft. Domaren fryser heatet och Indianerna får behålla poängen. Därmed upp i ledning.   

Ställning totalt: 35-37

Heat 11: 2-4Simon Gustafsson 3

Robert Kosciecha 2

Bjarne Pedersen 1

Freddy Godlund 0

Kommentar: Ny stark insats av Gustafsson som växer ut till kvällens hjälte för Indianerna. Godlund som väntat hjälplöst sist men Pedersen kan inte hota Kosciecha. 

Paus inför de fem sista heaten nu.

Ställning totalt: 33-31Indianerna har bra koll på läget och skulle den här marginalen stå sig har de alla chanser i världen att vända i returen. Kul att se Simon Gustafssons uppryckning så här långt i kväll. Det behövde han efter alla motgångar den här säsongen.

Heat 10: 3-3  Grzegorz Walasek 3

Bjarne Pedersen 2

Piotr Protasiewicz 1

Freddy Godlund 0

Kommentar: Walasek är i storform och vinner ohotad. Godlund hjälplöst sist och Indianerna har inga problem att rädda oavgjort.

Ställning totalt: 32-28.

Heat 9: 3-3

Magnus Zetterström 3

Ryan Sullivan 2

Niels Kristian Iversen 1

Robert Kosciecha 0

Kommentar: Zorro visar vad han kan och tar med trean. Sullivan fick en bra start men valde att bevaka andraplatsen i stället för att attackera Zorro på allvar.

Ställning totalt: 29-25

Heat 8: 4-2Norbert Kosciuch 3

Simon Gustafsson 2

Tomasz Gollob 1

Piotr Protasiewicz F

Kommentar:  Pepe omkull direkt och blir utesluten till omstarten. Ingen kontakt i kampen med Gollob enligt domaren alltså. I omstarten fixar Simon en tvåa i minst sagt otacksamt läge. Starkt! Luktade femetta för Hammarby annars.

Ställning totalt: 26-22

Heat 7: 2-4Antonio Lindbäck 3

Grzegorz Walasek 2

Joonas Kylmäkorpi 1

Rory Schlein 0

Kommentar: Lindbäck levererar igen. Kylmäkorpi uppe och nosar på andraplatsen men får ge sig. Indianerna är ändå bra med så här långt och bör känna sig riktigt nöjda.    

Ställning totalt: 22-20. 

Heat 6: 4-2

Tomasz Gollob 3

Niels Kristian Iversen 2

Norbert Kosciuch 1

Ryan Sullivan 0

Kommentar: Gollob svårstoppad i kväll. Han har verkligen hittat formen och tar andra heatsegern. Sullivan totalt iskall och är hjälplöst sist.

Ställning totalt: 20-16 

Heat 5: 2-4

Antonio Lindbäck 3

Robert Kosciecha 2

Bjarne Pedersen 1

Rory Schlein 0

Kommentar: Stenhårt och spännande hela vägen. Kosciecha ser ut att ta med det men Antonio Lindbäck pressar sig förbi på sista varvet. Pedersen håller undar för Schlein och säkrar Indian-segern i heatet.

Ställning totalt: 16-14 

Heat 4: 3-3

Piotr Protasiewicz 3

Robert Kosciecha 2

Magnus Zetterström 1

Simon Gustafsson 0

Kommentar: Urstark trea av Pepe. Simon Gustafsson närmar sig Zetterström på slutet men kommer aldrig förbi.

Ställning totalt: 14-10

Heat 3: 4-2

Tomasz Gollob 3

Joonas Kylmäkorpi 2

Norbert Kosciuch 1

Antonio Lindbäck 0

Kommentar: Gollob tar starten men pressas allt hårdare av Kylmäkorpi. Stenhårt in i det sista men Gollob täpper igen luckan. Lindbäck sist och Hammarby drygar ut sin ledning.

Ställning totalt: 11-7 

Heat 2: 2-4 

Simon Gustafsson 3

Robert Kosciecha 2

Bjarne Pedersen 1

Freddy Godlund 0

Kommentar: Mycket starkt av Gustafsson som gör ett perfekt heat. Kanske har det lossnat på allvar för honom nu.  Pedersen hade greppet om andraplatsen och var först in i första sväng. Men där tappade han direkt till Kosciecha.

Ställning totalt: 7-5

Heat 1: 5-1

Grzegorz Walasek 3

Rory Schlein 2

Niels Kristian Iversen 1

Ryan Sullivan 0

Kommentar: Lekande lätt för Hammarby. Walasek och Schlein tar kommandot i den svåra förstasvängen och kan sedan hålla undan utan några som helst problem. Indian-duon inte ens nära. Mardrömsstart för Indianerna.   

19.10: Förarpresentation nu. Föraren framför andra att se upp med i Hammarby är så klart Tomasz Gollob även om han haft haft vissa problem den här säsongen.  Snart dags för race-off.

19.04: Om nu någon mot förmodan har missat det så är det bäst av två möten som gäller. Sammanlagda poängen räknas. Returen körs på Sannahed om en vecka.

18.58: Antonio Lindbäck har haft problem med en hand. Inget som ska hindra honom från att köra i kväll dock.

18.50: Som den uppmärksamme läsaren redan noterat i sporbloggen är NA:s Henrik Brändh och Elisabeth Pettersson på plats på "Gubbis". Det blåser mycket även i Stockholm och i nuläget lite regn. Men ingen risk för uppskjuten match.  

Mer läsning

Annons