Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna stänger av supporter

Indianerna stänger av en supporter från tisdagens SM-kvartsfinalretur mot Smederna. Han får inte heller följa med på supporterklubbens bortaresor i fortsättningen.

Annons
Indiansupportrar vid depån i Eskilstuna. Den avstängde personen är inte medlem i supporterföreningen.

Det var i samband med det femtonde och sista heatet i den första kvartsfinalen i Eskilstuna som en person slängde in en slocknad bengal på banan efter att Indianerna fått Rune Holta utesluten.

Känslorna blev ännu hetare när en funktionär slängde tillbaka pjäsen som träffade en oskyldig person på hakan.

– Det blev lite stökigt när personen som blev träffad skulle hoppa in på banan. Dessutom var många griniga över domslutet, säger Isac Svanberg som är ordförande i supporterklubben Indianfans.

Får inte se returen

Indianernas styrelse har nu beslutat att stänga av den person som slängde in bengalen från tisdagens returmatch i Sannahed.

Samtidigt har supporterklubben bestämt att personen i fråga inte får följa med på några organiserade bortaresor på obestämd framtid.

Svanberg vill betona att den person som kastade in bengalen inte är medlem i supporterföreningen.

– Vi har fått enormt mycket skit för nåt vi inte gjort. Nu försöker vi rädda upp situationen, men det kommer alltid att finnas folk som ser ner på oss efter det här. Vi är starkt emot sånt här beteende. Synd att det blir så här eftersom vi är måna om att uppträda på ett bra sätt, säger Svanberg.

I samband med matcherna brukar supporterklubben tända bengaler.

Får ni göra det?

– Eftersom det klassas som fyrverkerier måste vi ha tillstånd och det har vi i samband med hemmamatcherna så länge vi inte tänder dom under själva matchen. Inför bortamatcherna ringer vi alltid och ber om tillstånd. Smederna ville att vi skulle gå in på innerplan före matchen och tända bengalerna och det gjorde vi också. Efteråt låter vi bengalerna svalna i en plåtlåda med vatten i. Nu blir vi tydligen tvungna att hålla ett extra öga på den lådan framöver, säger Isac Svanberg.

Mer läsning

Annons