Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianernas match regnade bort

Den första SM-kvartsfinalen mellan Dackarna och Indianerna blev uppskjuten på grund av regn. Ett nytt försök att genomföra matchen görs nu på måndag den 1 september.

Annons
Regn i Målilla.

Regnet öste ner över Målilla och vid 19.30-tiden kom beskedet att matchen var uppskjuten.

Reservdatumet var satt till onsdagen den 3 september men eftersom Indianerna valt att börja borta, och höll fast i det, enades klubbarna om att köra den uppskjutna matchen i Målilla måndagen den 1 september. Kvällen därpå, tisdagen den 2 september, avgörs returen i Sannahed.

- Det är alltid skönt att avsluta hemma. Om det blir särkörning har man favören av hemmabana, säger Indianernas lagledare Daniel "Dalle" Andersson Bäckström.

För Dackarna ökar nu chansen att få med axelskadade storstjärnan Nicki Pedersen i båda kvartsfinalmatcherna. Dackarna hade planerat att nyttja regeln riders replacement för sin stjärnförare i kvällens match - men regnet kom emellan.

19.30:

19.27:

19.25:

19.12:

Följ rapporteringen här:Nu kommer beskedet att matchen är uppskjuten. Nytt datum meddelas senare. Läs mer om det i onsdagens pappers-NA. Funktionärerna plockar ihop sina grejer. Tyder på att matchen är uppskjuten.Fortfarande inget besked, men regnet har inte avtagit. Fortsatt regn...

19.01: Nya bud. Om tjugo minuter fattas det definitiva beslutet om matchen ska köras eller inte. Man väljer alltså att avvakta och se om regnet, som nu faktiskt faller med lite färre droppar i sekunden, upphör helt. Men än så länge alltså ett visst skyfall här i Målilla.

18.58: Fortfarande inget besked men det regnar fortfarande konstant.

18.48: Fem i sju hålls ödesmötet som bestämmer såvida den här matchen kommer att köras eller inte. Det mesta lutar väl åt att det första av de här två mötena blir uppskjutet. För regnar gör det fortfarande.

18.40: Nu vräker regnet ner ordentligt. Stora vattenpölar bildas på banan. Har svårt att tro att det blir någon match.

18.35: Tog en sväng ner till depån samtidigt som regnet tilltog. Sprang på förre indianen Rune Holta som blixtvärvats till Dackarna på grund av smålänningarnas ansträngda skadeläge.

- Typiskt att regnet kommer nu. När vi tränade mit på dagen sken solen, säger Holta.

Beslut om det blir match, eller om man ska avvakta vidare, tas av domaren runt 19-tiden. Matchen kommer under alla förhållanden inte att komma igång vid utsatt tid.

18.25:  Regnet har bedarrat betydligt även om det fortfarande droppar från skyn. Hoppet om match lever i alla fall ett tag till...

18.20: Det regnar fortfarande men det ser ut som det ljusnar något på himlen. Inte fullt lika grått länge. Enligt yr.no ska det regna hela kvällen medan Smhi hävdar att det ska börja regna först senare i kväll...vilket alltså redan nu är felaktigt.

18.10: Det regnar fortfarande från en grå himmel. Stor risk för uppskjutet i kväll. Nytt reservdatum är onsdag 3 september, alltså dagen efter returen i Sannahed.

17.55: Ajaj, nu regnar det ganska kraftigt. Man har lagt en presenning över startområdet för att skydda det nya materialet som nyligen lades på.

17.35: Jag vet av tidigare erfarenheter att internetuppkopplingen här i Målilla brukar vara som seg kola. Dessutom är vårt dataprogram inte världens snabbaste. Men vi uppdaterar så fort vi kan. Vi sitter med andra ord inte och dricker kaffe om det tar lite tid i bland.

17.25: Då är jag (Henrik Brändh) och min kollega (Eric Fiedler) framme på G B arena i Målilla. Det regnade en del på vägen ner och det har regnat en del även här men just nu är det uppehåll. En traktor åker runt framme vid starten och lägger på material på banan. Som det ser ut just nu är det ingen fara för att matchen ska bli uppskjuten men diverse väderleksrapporter säger att det ska komma mer regn under kvällen.

NA-sportens Henrik Brändh och Eric Fiedler fanns på plats i Målilla och rapporterade. Läs mer i onsdagens pappers-NA eller köp den som e-tidning!

Mer läsning

Annons