Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inställt för Indianerna

Efter flera turer fram och tillbaka är veckans träningsmatcher mellan Indianerna och Piraterna inställda.

Annons

Men det beror inte på bråket med ljuddämparna, utan på askmolnet över Europa som stoppat flygtrafiken.

- Vi har avblåst matcherna. Mina förare som befinner sig i England var inte så pigga på att ta båten över, säger Indianernas lagledare Dalle Andersson.

Träningsmatcherna som skulle ha körts i Motala på måndagen och i Sannahed på tisdagen har omgärdats av frågetecken och hot om bojkott från förarna.

Först såg kravet på de nya ljuddämparna ut att stoppa matcherna. Men så sent som i fredags fick klubbarna dispens att köra på de gamla dämparna.

Nu är det istället vulkanutbrottet på Island som stoppar genrepet. Indian-kvartetten Bjarne Pedersen, Niels Kristian Iversen, Leon Madsen och Simon Gustafsson befinner sig alla i England, och kan inte flyga till Sverige. Även Renat Gafurov, som är hemma i Ryssland, får svårt att ta sig hit.

- De var inte så pigga på att ta båten. Bjarne Pedersen sa att han kommit om det gällt en viktig ligamatch, men inte nu, säger Dalle Andersson.

Dessutom är Piotr Protasiewicz och Grzegorz Walasek upptagna av tävlingar i Polen och kan inte komma av den anledningen.

- Jag har bara en förare tillgänglig, Magnus "Zorro" Zetterström och det går ju inte, suckar Dalle.

Piraterna hade kunnat genomföra matcherna, men för lagledaren Stefan Andersson kom inte Indianernas återbud som någon större överraskning.

- Nej, Stefan sa att han gick runt och var rädd för att jag skulle ringa, säger Dalle.

Nu blir det inget elitseriegenrep. Frågan är om det blir någon premiär. Osäkerheten kring ljuddämparna, i kombination med askmolnet, gör att läget är minst sagt ovisst.

Indianerna möter svenska mästarna Lejonen i Gislaved i premiären den 27 april.

Mer läsning

Annons