Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iversen riskerar avstängning

I lördags säkrade han en VM-plats. Nu riskerar Indianernas stjärna Niels-Kristian Iversen att stängas av.

Annons

Det går snabbt i speedwaysporten – även utanför gruset.

I lördags vann Indianernas störste stjärna Niels-Kristian Iversen GP-kvalet och säkrade sin plats i nästa års VM-serie. På söndagen fick han beskedet att han kan stängas av från två matcher i engelska ligan.

Det eftersom han tvingades stå över onsdagens match i engelska ligan för sitt King's Lynn mot Coventry efter att danska förbundet beordrat honom att köra i danska ligan för sitt Esbjerg.

Något det brittiska förbundet reagerat på, och det ser alltså ut som om Iversen kommer att stängas av två matcher.

– Om Niels hade kört för oss hade han kunnat bli avstängd för resten av säsongen (av danska förbundet, reds anm), säger King's Lynns lagledare Rob Lyon till Daily Star.

– Vi räknar med att han blir avstängd de två närmaste matcherna nu, men jag har skickat ett brev till förbundet å Iversens vägnar.

Iversen själv kommenterar saken på mikrobloggen twitter: "Jag ser ingen anledning till att jag skulle få en avstängning. Allt jag gjort har varit enligt danska och engelska förbundets regler."

Träder avstängningen i kraft blir den ett tufft slag mot King's Lynns slutspelschanser. Med fyra matcher kvar av grundserien ligger laget på sjunde plats i tabellen, men har bara tre poäng ned till Belle Vue Aces utanför slutspelsplats. Iversen är lagets överlägset bästa förare och toppar snittligan i brittiska ligan med 2,312 poäng i snitt per heat.

Iversens eventuella avstängning påverkar inte hans körning för Indianerna i Sverige, där det i morgon är dags för kvartsfinalretur mot Smederna.

Mer läsning

Annons