Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kan inte prata om final nu"

Piotr Protasiewicz, 35, har fått en skakig start på säsongen.
I kväll hoppas han räta ut formkurvan i returmötet med Piraterna.
– Bättre tider kommer, lovar Indianikonen.

Annons

Inför helgen hade fyra matcher körts i Polen, men Piotr Protasiewicz har redan hunnit med att känna av en press som ingen annan av Indianernas förare.

Hans Zielona Gora – förra säsongens mästarlag i Polen och ”Pepes födelsestad” – inledde med att rada upp förluster. I ett land som lever för speedwayen är det fyra förluster för mycket och skapar direkt en press som inte finns någon annanstans.

För Piotr Protasiewicz blev det en jobbig start in i speedwaysäsongen.

– Sverige och Polen har de starkaste ligorna med samma förare. Men det är en helt annan mentalitet i Polen. Pressen är dubbel så stor där. Nu lyckades vi vinna mot Gorzow i en måstematch och då blev vi i alla fall av med lite press. Huvudet blev lite lättare och kroppen väger plötsligt inte lika mycket, säger ”Pepe”, som körde in tolv poäng och rätade ut formkurvan.

”På liv och död”

– I Polen är allt på liv och död, det är en jäkla press där. Ruskigt skönt att ”Pepe” kunde ta de här poängen. Nu har han fått tillbaka självförtroendet och det kommer behövas mot Piraterna. De har ett ruggigt lag och ser till och med starkare ut än Lejonen, säger Indianernas lagledare Daniel ”Dalle ” Andersson inför tisdagens returmöte i Kumla.

”Köra bra hemma”

Piotr Protasiewicz:

– Ska vi vara med och slåss där uppe i tabellen gäller det att vi fortsätter köra bra hemma. Till att börja med handlar det om att agera som ett lag och inte spreta åt olika håll. Men att redan nu prata om att vi ska köra final tycker jag är för tidigt. Det kan vi börja göra någon gång i juni när vi vet hur bra vi egentligen är.

Fortsatt skadad

I Indianerna är Niels Kristian Iversen fortsatt skadad och blir borta minst två veckor till efter det brutna skulderbladet. Det innebär samma startsjua som förra tisdagen i Motala, då Piraterna vann med 50–45.

”Dalle” är optimistisk

– Men vi kör för bonusen. Lyckades vi skaka Lejonen så bra som vi gjorde i hemmapremiären ska det här inte vara omöjligt. Jag hoppas att vi kan göra banan tjock och svårkörd som vi alltid vill ha den, och att det inte blir något halt dansgolv. Då kommer säkert Antonio Lindbäck få problem med sin skadade axel. Sedan måste vi förstås se upp för Emil Sajfutdinov, säger ”Dalle” Andersson.

Pepe

Namn: Piotr Protasiewicz.

Född: Den 25 januari 1975 i Zielona Góra, Polen.

Familj: Fru och två barn.

Snitt: 8,26.

Säsonger i Indianerna: 11.

Tunga meriter: Vunnit lag-VM-guld med Polen 1996 och 2005. Ordinarie GP-förare sex gånger. Som bäst elva i mästerskapet 2003.

Mer läsning

Annons