Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck bedrövad efter guldtappet

Indianerna vände 39–51-underläge till 70–68-ledning. Sedan tappade laget allt – inklusive SM-guldet.
– Det är speedway, helt enkelt, säger stjärnan Antonio Lindbäck bedrövat.

Annons

Tolvpoängsunderläget efter måndagens SM-final på bortaplan hade Indianerna ätit upp redan efter sex heat av tisdagens retur hemma i Sannahed.

Efter åtta heat ledde Kumlalaget matchen med 31–17 och finalen totalt med 70–68. I paus, efter 10 av 15 heat, var ställningen 75–75.

Sedan tappade Indianerna allt. Den stora frågan: Vad hände egentligen? Varför förlorade Indianerna de fyra heaten direkt efter pausen med sammanlagt 15–9?

Medan piratfansen stormade planen och ett mäktigt fyrverkeri lyste upp den mörka oktobernatten försökte indianförarna förgäves besvara de frågorna. Några var aggressivt besvikna, gick och sparkade på saker i depån. Andra lågmält nedstämda. Stjärnan Antonio Lindbäck tillhörde den andra kategorin.

– I pausen sa vi att vi skulle vara kalla och behålla fokus hela vägen. Att vi inte skulle slappna av. Sedan gick en (Bjarne Pedersen) in och tog en touch the tape..., säger Antonio Lindbäck och finner sedan inte orden.

Antonio inledde, liksom resten av Indianerna, strålande men avslutade uselt. Han styrde upp dubbla femettor i sina två första heat, nollade i sitt tredje och tappade en viktig pinne i kamp med Przemyslaw Pawlicki i det galna 13:e heatet.

Hade segern tagits ut i förskott? Räknade Indianerna med en lätt resa efter pausen? Nej, inte enligt Lindbäck.

– Jag fungerar i varje fall inte så. Ska jag köra fyra eller fem heat så slappnar jag inte av förrän sista heatet är kört. Men jag vet inte hur det är för de andra, säger han.

Ni hade massor av strul under finalerna. Vad berodde det på, var ni övertända?– Det är speedway, helt enkelt. Vi förlorade, det finns inget mer att säga. Ärligt talat orkar jag inte bry mig just nu. Jag vill bara hem.

Mer läsning

Annons