Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck klar för kvalfinal

Piraternas Antonio Lindbäck är klar för kvalfinalen till nästa års GP-serie i speedway.
Detta efter att han vunnit helgens kval-semifinal i polska Ostrow.

Annons

Sex platser till kvalfinalen i danska Vojens i augusti var det som stod på spel i Ostrow. Hälften av de platserna lade svenska förare beslag på. För när tävlingen var avgjord så var det tre svenskar som hade fått ihop flest poäng.

Trea kom Magnus Zetterström, tvåa Thomas H Jonasson och längst upp på prispallen fick Antonio Lindbäck kliva efter att ha imponerat på ovalen.

– Det var riktigt kul. Men det viktigaste var att ta sig vidare till finalen, säger Antonio Lindbäck.

Både Lindbäck och Jonasson körde ihop tolv poäng på sina fem heat. Vilket gjorde att ett skiljeheat fick avgöra vem som skulle ta hem segern. Där var Lindbäck den snabbare av de två.

– Vi fick till inställningarna och hade riktigt bra starter. Starterna var avgörande. Det är ju alltid lättare när man hoppar i väg bra.

Den 21 augusti avgörs det vilka tre förare som kommer att få en plats i nästa års GP-serie. Lindbäck är givetvis sugen på att ta en av de åtråvärda platserna.

– Det kommer bli en helt annan tävling i Danmark. Men nu har man tagit sig till finalen så nu är det bara att köra.

Piratföraren Rafal Dobrucki hade inte en lika lyckad kväll. Hans nio inkörda poäng räckte bara till en sjunde plats i semifinalen och han missade därmed chansen att ta sig till finalen.

Mer läsning

Annons