Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgrens drag bakom segern

Fredrik Lindgrens tre första heat höll på att kosta Indianerna segern.Då bytte han cykel – och spöade Nicki Pedersen.- Jag satsade allt på ett kort, säger örebroaren.

Annons

Antonio Lindbäck hade en succéafton och Rory Schlein gjorde en stark återkomst i Indiandressen när Indianerna spöade Dackarna med 46-44 på Sannahed.

Men för kaptenen Fredrik Lindgren gick det tyngre i elitseriepremiären. Örebroarens tre första heat gav blygsamma 1-0-1 i poängutdelning och Lindgren var under press inför det heta heat 14 mot Nicki Pedersen och Krzystof Buczkowski.

Då bytte Lindgren cykel – och plockade hem sin första trepoängare för kvällen.

- Jag körde på min cykel som jag brukar ha i Kumla i de första tre heaten. Jag kände att jag inte riktigt hängde med och kastade allt på ett kort och bytte.

Ett lyckodrag då?

- Ja, det blev ju det.

Indiankaptenen tog starten och höll undan för en jagande Nicki Pedersen.

- Jag kom ut i spets och det var bara att ösa på för allt jag hade. Jag var hundraprocentigt fokuserad. Men det är Antonio som väger över för oss. Han hade en dag som han kan ha ibland, när allting bara flyter på.

- Men det känns grymt skönt att jag kunde vinna det näst sista heatet och ge honom möjlighet att avgöra.

Lindgren själv har en del att jobba på inför Smederna borta om en vecka.

- Det var tufft för mig. Men jag får ta med mig det sista heatet, det är starkt mentalt att vinna det mot deras kanske två bästa förare trots att min form inte var på uppåtgående.

Mer läsning

Annons