Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA avslöjar: Här är svenska VM-lagen

Han hade ett ruggigt tungt fjolår. Trots det får Indianernas stjärna Antonio Lindbäck chansen både i lag-VM och inofficiella par-VM. NA kan avslöja den svenska laguppställningen.

Annons
Antonio Lindbäck.

Indianernas stjärna Antonio Lindbäck får alltså chansen i startuppställningen både i lag-VM och speedway best pairs, som kallas för inofficiella par-VM. Det är nya förbundskaptenerna Anders Fröjd och Stefan Andersson som tagit ut lagen.

Ett skönt besked för Lindbäck som efter de dubbla GP-segrarna 2012 hade ett vråltungt 2013, åkte ur VM-serien och presterade sin sämsta speedway på många år.

– Det är skönt att de har förtroendet för mig. Jag ropar aldrig hurra innan något är klart, och därför är det extra skönt att det här beskedet kom så fort, säger Lindbäck vid en pressträff i Kumla på fredagseftermiddagen.

– Å andra sidan har jag aldrig tidigare haft en så stor dipp som jag hade förra året, och det är inget som ska hända igen.

Förutom Lindbäck består det svenska laget till best pairs av Andreas Jonsson och Peter Ljung, medan Linus Sundström och Thomas H Jonasson blir reserver.

De fem kommer också att utgöra stommen i det svenska lag-VM-laget, där det kommer att tillkomma ytterligare ett par förare.

Indianernas Fredrik Lindgren tackade tidigare i veckan nej till att köra i landslaget.

Speedway best pairs avgörs över tre deltävlingar i polska Torun den 28 mars, i tyska Landshut den 10 maj och med avgörande deltävlingen i Eskilstuna den 23 maj.

Lag-VM avgörs för Sveriges del med semifinal i Västervik den 29 juli, eventuell raceoff i polska Bydgoszcz två dagar senare och final på samma arena den 2 augusti.

Efter ett 2012 där Lindbäck vann två och var på pallen i fyra GP-tävlingar snittade han 2013 bara 1,389 poäng per heat i elitserien och vann bara 17 av 72 heat under sina 16 matcher för Indianerna.

I GP-serien slutade han sist av de 15 ordinarie förarna och tog bara 51 poäng på tolv deltävlingar, vann bara fem av 48 heat och gick aldrig vidare till semifinal.

Läs mycket mer i lördagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons