Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny comeback för Aldén

Comeback. Igen.
Rospiggarnas Sebastian Aldén är tillbaka på speedwaybanan.

Annons

Sebastian Aldén ådrog sig en spricka i tummen för cirka 1,5 veckor sedan. Då var han på väg tillbaka efter att ha varit borta en dryg månad med en bruten handled.

Nu är han tillbaka – igen.

I onsdagens division ett-match med Gasarna tog han maximala 12 poäng på fyra heat och bidrog starkt till segern mot Indianerna junior.

– Det känns kanonbra, åkningen kändes skitbra idag så det är bara positivt, säger Sebastian Aldén.

Aldén avstod från att köra sista heatet i onsdagens match.

– Jag hade lite ont i handleden så jag vilar till imorgon (läs torsdag), säger Aldén.

I kväll ,torsdag, kör han på nytt med Masarna i allsvenskan och på söndag är det Polen och Rawicz som gäller i jakten på att snabbt hitta formen efter skadefrånvaron.

– Men det kändes inte så ringrostigt ändå, säger en nöjd Aldén om sin comeback.

Beskedet att Aldén är tillbaka gladde Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

– Det är jättekul, samtidigt är det tufft om platserna. Men det är skönt att han är tillbaka, han får försöka åka in sig nu och få in tempot, han har ju varit borta ett tag. Men jag hoppas att han kan få det att lossna och göra en bra höst, säger han.

Aldéns comeback innebär även att Rospiggarnas kontrakt med Krzysztof Buczkowski upphävs, då han endast ersatte Aldén under skadeperioden.

Även Pontus Aspgren är på väg tillbaka efter att ha brutit både nyckelbenet och båtbenet i ena handen för cirka åtta veckor sedan. Han ska börja träna idag och under hela helgen.

– Han kommer köra som nummer åtta på tisdag (mot Dackarna), sedan får vi se om han får köra några heat, men han kommer få chansen i höst. De är jämna han och Anton (Rosén) och det kan vara bra med lite press, säger Teurnberg.

Mer läsning

Annons