Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piratledaren: "Vi har bra chans"

Piraterna har aldrig lyckats vinna borta mot Elit Vetlanda. Men lagledaren Stefan Andersson tror ändå på bra chans i kväll.
– Visst finns chansen, säger ”Ando”.

Annons
Stefan Andersson.

I kväll är det dagen för den hett efterlängtade seriepremiären i elitserien i speedway. Piraterna ställs mot tuffast tänkbara motstånd direkt i premiären. Bortamatch mot de regerande svenska mästarna Elit Vetlanda.

– För det första är det skönt att det är dags nu och för det andra känns det bara kul att det är just Vetlanda vi ska möta. Vi har ingen som helst press på oss och det är bra, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson.

Piraterna har aldrig vunnit nere i Vetlanda, men Piraterna är inte det enda laget som har svårt borta mot just Vetlanda. Långt ifrån. Alla lag har det tufft på den så kallade ”travbanan”.

– Jag har ju varit där både som borta- och hemmalag och visst är det otroligt svårt att vinna mot Vetlanda i Vetlanda. Senast vi förlorade hemma var i oktober 2008 och innan det var det nog ytterligare tre år bakåt i tiden, berättar Fredrik Staaf, lagledare för Elit Vetlanda och tidigare för Piraterna.

Men i och med att det är seriepremiär och framför allt de nya ljuddämparna, tror ändå Piraternas Stefan Andersson på en god segerchans.

– Det är ju osäkert med ljuddämparna för man vet inte exakt vilka inställningar som är bra på banorna just nu. Vi har stor optimism i truppen, men det vill till att alla kör på topp och att ingen faller ur ramen om vi ska ha chansen, säger Andersson.

– Det klart att jag hoppas på vinst, men lite osäkert är det nog med tanke på ljuddämparna. Men vi vet ju att vi är starka hemma och jag hoppas att vi kan behålla vår svit från 2008, säger Staaf.

Tidigare möten Vetlanda-Piraterna

Så här har matcherna på Vetlanda motorstadion slutat när Piraterna varit bortalag mot Elit Vetlanda.

Vetlandas siffror först.

2004: 65-31.

2005: 53-43.

2006: 62-34, slutspel: 52-44.

2007: 52-44.

2008: 54-42, slutspel: 57-39.

2009: 58-38.

2010: 51-45.

Mer läsning

Annons