Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sajfutdinov borta i tre veckor

Indianernas bojkottande stjärna Emil Sajfutdinov tvingas till vila efter sitt benbrott i foten. Dessutom har Smederna ryckt i VM-ledaren.

Annons
Emil Sajfutdinov.

Den ryske VM-ledande superstjärnan Emil Sajfutdinov har, minst sagt, inte blivit någon succé i Indianerna. Han har bara gjort fyra framträdanden i Kumlalagets väst, och har bara tagit 25 poäng på 18 heat, 1,389 i snitt. Men som om inte det vore nog så bojkottar ju även Sajfutdinov Indianerna sedan ett tag tillbaka. Först stod Sajfutdinov över hemmamatchen mot Vargarna, och i hans ställe körde Rune Holta bra. Därefter blev Sajfutdinov petad mot Smederna. Det gillade inte Sajfutdinov som därefter har bojkottat matcherna mot Västervik och senast Hammarby.

Den 24 juni bröt han ett mellanfotsben i en match i den polska ligan. Trots skadan så kunde han köra i GP-tävlingen i Köpenhamn i fredags, där Sajfutdinov slutade femma. Men nu tvingas han vila i tre veckor, och han missar därmed bland annat lag-VM med Ryssland.

– Min fot har blivit undersökt av doktorer, och jag har blivit rekommenderad att vila ett tag. Om jag hade fortsatt köra med skadan så kunde det ha slutat illa. Jag hoppas kunna vara tillbaka igen den 21 juli, säger Sajfutdinov till sin egen hemsida.

Indianernas konkurrent Smederna, som är hårt drabbat av skador, har ryckt i Sajfutdinov.

– Jag har varit i kontakt med Sajfutdinov men han tackade nej. Han ville inte ens lyssna på vad vi hade att erbjuda, säger Smedernas lagledare Jimmy Jansson till Eskilstuna-Kurirens nätupplaga.

Mer läsning

Annons