Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Usel start och ny förlust för Rospiggarna

En usel start fällde Rospiggarna i säsongens sista hemmamatch.
Efter fyra heat ledde Indianerna med tio poäng – och trots en uppryckning från hemmalaget vann gästerna med 53-43.
- Surt. Det här var en match vi hade kunnat vinna med lite flyt, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Annons
Przemyslaw Pawlicki i ledningen i heat sex.

Rospiggarna var på jakt efter en första hemmaseger mot Indianerna – i säsongens sista hemmamatch.

Men en bedrövlig start fällde seriejumbon. Gästerna inledde med två raka fem-ettor, och efter fyra heat var ställningen hela 7-17.

- En katastrofal start. Vi blev lite tagna på sängen av att banan var så dålig, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Ja, banan var ett hett samtalsämne. Regnet innan matchen hade gjort banmaterialet på tok för mjukt – och ett långt uppehåll väntade efter det fjärde heatet.

Därefter blev det en förbättring – såväl för banan som för Rospiggarna.

Anförda av lagkaptenen Ryan Sullivan började laget krympa avståndet – och efter tio heat var man nästan ikapp. Ställningen ”bara” 28-32 och med bud på mera.

Då, i det elfte heatet, hände det som inte fick hända.

Anton Rosén fick ett kast i sista sväng – och Indianerna bjöds på ett 4-2-överläge.

Ur den besvikelsen lyckades aldrig Rospiggarna resa sig. Avståndet på sex poäng höll sig fram till nomineringsheaten, där Indianerna ryckte sig ifrån till en slutseger på 53-43.

- Självklart riktigt tungt med Rosén, säger Teurnberg. Nieminen (Kauko) hade ett liknande stopp tidigare, och vi har inte råd att tappa sådana poäng om vi ska vinna.

Men trots förlusten fanns det ljusglimtar i hemmalaget. Ryan Sullivan tog 15 poäng på sex heat, och Przemyslaw Pawlicki 10+1 på sju.

- Jag är ändå hyfsat nöjd. Vi saknar en av lagets två bästa förare (Wieslaw Jagus) och förutom den usla starten hänger vi med Indianerna riktigt bra. Men det är självklart surt att vara så nära poäng. Med lite flyt hade vi kunnat vinna den här matchen.

- Pawlicki var en positiv överraskning. Nu fick han äntligen till det på hemmabana också och han är verkligen ett framtidslöfte, säger Mikael Teurnberg.

Matchfakta

Rospiggarna 43

Indianerna 53

Rospiggarna: Ryan Sullivan 15, Przemyslaw Pawlicki 10, Mads Korneliussen 7, Krzysztof Buczkowski 6, Kauko Nieminen 4, Anton Rosén.

Indianerna: Niels-Kristian Iversen 12, Magnus Zetterström 11, Bjarne Pedersen 8, Piotr Protasiewicz 6, Renat Gafurov 6, Simon Gustafsson 5, Grzegorz Walasek 5.

Publik: 1 096.

Mer läsning

Annons