Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Zorro" VM-skrällde på Ullevi

Indianernas Magnus ”Zorro” Zetterström var den stora publikfavoriten och sensationen i VM-deltävlingen på Ullevi i Göteborg.
– Jag njuter av varje sekund när det går så här bra, säger 38-åringen till SVT24.

Annons
Magnus Zetterström.

Redan i tisdagens seriematch mot Lejonen i Sannahed visade Magnus Zetterström att något var på gång. Plötsligt fick hemmapubliken se en ”Zorro” som inte vek en tum mot förre världsmästaren Nicki Pedersen.

Trots en regnvåt bana på Ullevi var ”Zorro” stekhet. Indian-föraren inledde med åtta poäng av nio möjliga på sina tre inledande heat. Han besegrade världsstjärnor som Jason Crump, Emil Sajfutdinov och Greg Hancock. Redan då var skrällen ett faktum. Trots att indian-föraren avslutade med två nollor lyckades ha ta en semifinalplats.

I semifinalen var ”Zorro” hyggligt med i starten men ganska snabbt blev han akterseglad av Tomasz Gollob och Greg Hancock som tog finalplatserna. Zorro blev trea, före Sajfutdinov.

Totalt i tävlingen slutade Zetterström på sjätte plats. Givetvis hans bästa VM-insats någonsin.

- Jag är supernöjd med semifinalplatsen, jublade Zetterström.

Sämre gick det för örebroaren Fredrik Lindgren som endast lyckades skrapa ihop fyra poäng efter en misslyckad kväll.

Tävlingen vanns överraskande av dansken Kenneth Bjerre som tog sin första GP-seger någonsin. Tvåa blev Tomasz Gollob och trea svenske Andreas Jonsson.

Kvällens stora besvikelse var Jason Crump. Den regerande världsmästaren tog bara en poäng på sina tre första heat och missade semifinalen.

– Jag är väldigt besviken, men bär själv skulden, säger Crump.

Mer läsning

Annons