Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Spelarna visade stor vilja"

En regnblöt men påtagligt lättad Sixten Boström kom till presskonferensen efter 2–0 mot Norrköping på Behrn arena.

– Med tanke på omständigheterna så tycker jag att vi gör en väldigt bra match, säger ÖSK-tränaren.

Omständigheterna var väldigt långt i från optimala.

Fem raka förluster i bagaget, och en tuff resa till Sarajevo i veckan i ben och huvuden.

Lägg skador på fem tunga kort till det.

– Spelarna visade en stor vilja att vinna, och att springa den extra metern för att komma dit, säger Sixten.

Målet gav energi

Men det var Norrköping som inledde piggast. När Kushtrim Lushtaku kunde skarva in Tommy Wirtanens inlägg efter en kvart så var det ÖSK:s första riktiga framstöt som gav resultat.

– Självklart fick vi energi av det målet, men det var också glädjande att se att killarna fortsatte att spela. Tidigare har vi haft en tendens i bland att stanna upp efter ett ledningsmål.

Åtta minuter efter 1–0-målet var det dags igen. Robin Staaf fick en passnings från backlinjen mitt på IFK:s planhalva. Där fick han gott om tid att avancera och måtta med vänstern. 2–0 satt till höger om Abbas Hassan.

Efter det hade ÖSK bra kontroll fram till paus. Efter den kom Norrköping igen, och skapade en del farligheter.

– Vi inleder bra, men så kommer deras första mål. ÖSK får energi medan vi går ner oss. Jag tycker ändå att vi gör ett gott försök i andra halvlek, och krigar hela vägen. Med lite bättre kvalitet i avsluten så är vi med, säger IFK-tränaren Janne Andersson.

Wikström och Bedoya närmast

Magnus Wikström, Alejandro Bedoya, Andreas Haddad, Patrik Anttonen och William Atashkadeh var alla borta med skador. Valdet Rama avstängd efter tre varningar.

– Nu har vi en vecka fram till nästa match, och de som ligger närmast till hands av de skadade för en comeback är Bedoya och Wikström, konstaterar Boström.

Då möter ÖSK Gefle på Strömvallen.