Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelet bakom neddragningen på akuten i Lindesberg

Intressant med det politiska agerandet angående försämrat öppethållande på akutmottagningen Lindesbergs lasarett.

Allt tyder på att regionens politiska majoritet S, C och KD kommer att köra över inte bara alla oppositionspartier i regionen utan också sina egna lokala företrädare i den kommun som berörs av beslutet. Trots deras kraftiga offentliga protester.

Förändringar på en akutmottagning borde väl vara värd en egen beslutspunkt när beslutet togs i hälso- och sjukvårdsnämnden 25/9 2019! Nu buntade man ihop detta med en massa andra effektiviserings/besparingsförslag på tillsammans 174 miljoner under punkten: Hälso- och sjukvårdsnämndens arbete med handlingsplan för budget i balans.

Man får sen leta sig ner till bilaga 5 för att få veta att det gäller införande av begränsade öppettider för kirurgpatienter på en akutmottagning med hela norra länsdelen som upptagningsområde. Ingenting skrivs om hur betydelsefullt ett dygnet-runt-öppet akutsjukhus är för samhällsutvecklingen i området.

Man kan undra hur många ledamöter i nämnden som fullt ut förstod konsekvenserna av beslutet! Beslutsunderlaget var inte lätt att sätta sig in i och jag tror att de flesta förlitade sig på den föredragning som gjordes av hälso- och sjukvårdsdirektören. Såvida man inte bara röstade enl. partiledningens önskemål.

”Regionskattebetalare i norra ÖLL”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel