Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelklar till ödesmatchen

Alhassan ”Crespo” Kamara, 19, är klar för ÖSK.
Men anfallaren är inte tillgänglig förrän 24 augusti – samma dag som ÖSK möter Gefle i en riktig ödesmatch.
– Det är AIK som har dikterat villkoren, säger ÖSK-tränaren Peo Ljung.

Alhassan ”Crespo” Kamara provtränade med ÖSK under 2011 men valde AIK när han tog steget till allsvenskan inför årets säsong.

– Vi räknar inte med honom i ÖSK till nästa år. Vi vet inte hur det blir med Andreas Haddad och William Atashkadeh till nästa år. ”Crespo” är bara 18 år och vi söker en lite äldre spelare, sa sportchefen Lennart Sjögren till NA i september 2011.

Knappt elva månader senare är ”Crespo” anfallaren som tillsammans med Shpetim Hasani ska försöka skjuta ÖSK kvar i allsvenskan.

– Om jag sa så då får jag stå för det. Vi hade gärna sett honom i ÖSK, men han valde att skriva på för AIK. Det är en stark spelare som vi tror kommer passa in i vårt anfall. Han är spännande och en som gör mål, säger Sjögren.

Men trots att affären offentliggjordes i går ansluter inte ”Crespo” till ÖSK förrän 24 augusti. Samma kväll väntar ödesmatch hemma mot Gefle.

– Det beror på att AIK vill nyttja honom i Europaspelet. Sedan är det andra saker som ska fixas, som arbetstillstånd, säger Lennart Sjögren och fortsätter:

– Han kommer att bli spelklar från 24:e. Därefter är det upp till Peo att ta ut honom. Men det är förutsättningarna och det har vi accepterat i och med att vi gick in i det här.

Spelar Europa league

AIK möter CSKA Moskva i Europa league den 23 augusti och möjligheten finns att ”Crespo” är med i den matchen.

– Det är AIK som har dikterat villkoren. Om frågan är ”Vill ni ha honom 24:e eller inte alls?” så svarar jag att vi vill ha honom. Det är inte mycket att orda om, säger ÖSK-tränaren Peo Ljung.

Spelar ”Crespo” mot Gefle?

– Han är disponibel. Vi får väl först och främst se hur mycket han spelar 23:e. Det är onödigt att gå händelserna i förväg.

”Crespo” ser inte det tvära klubbytet som något bekymmer.

– Jag är i form så det är inga problem. Jag fokuserar på AIK nu i Europa league och sedan fokuserar jag på Örebro, säger han.